Az apró szemű krumplit hogyan használjátok fel?
köszönöm a válaszokat :)
Konkrétabban olyasmire gondoltam, hogy pl. alufóliába csomagolom megmosva a héjas krumplit, mellékockázok szalonnát, vagy csak pácolt csirkemellet (kockára vágva), így be a tepsibe, alá kevés zsír, és megsütni.
Ilyenekre gondoltam még, hogy ha van, írjátok meg bátran :)
Én ezt szoktam belőle csinálni:
Sárga sült burgonya (Srí Lanka)
1,5 ek. vaj, 1-1 mk. reszelt fokhagyma, vöröshagyma, 2 mk. kurkumapor, 0,5 kg hámozott, főtt, apró újburgonya, késhegynyi bors, só, 1 tk. aprított petrezselyem.
Pirítsuk a vajban üvegesre a hagymákat. Adjuk hozzá a kurkumát, lassú tűzön pirítsuk még 2-3 percig. Tegyük bele a burgonyát, 5 percig pirítsuk. 2 ágú villával keverjük.
Szórjuk meg a borssal, sóval, petrezselyemmel.
Forrón tálaljuk.
Héjában megfőzve: ebből szoktam a rakott krumplit, de lehet belőle krumplis-lángost, mákos-núdlit is.
Krumpli-saláta:
a héjában megfőzött krumplit kockára vágva átforgatod szálára vágott dinsztelt hagymára, sóval, borssal, kevéske cukorral, ecettel ízesítve. Melegen tálalod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!