Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Szerintetek mely étel számít...

Szerintetek mely étel számít nehezen elkészíthetőnek, amit pl. kezdőknek nehéz lehet?

Figyelt kérdés

Úgy érzem, hogy kellőképpen és jól elkészítenék bármit.

Soroljatok párat, vagy linkelhettek is :)


2015. febr. 2. 12:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Nézd, ha még életedben nem láttál nyersen nokedlitésztát, akkor maximum elsőre eltalálod, de ráérezni nem fogsz, hacsak nem vagy valami médium. :D

Ha viszont kezdőként is van némi fogalmad, hogy minek hogy kell kinézni, milyen állagúnak kell lenni, akkor biztos hogy nem lesz komolyabb gondod semmivel. Maximum ha valamit elnézel, elszámolsz.


Meg ízlés kérdése. Az én ízlésem szerint pl. már akkor el van rontva egy pörkölt, ha a hagymát nem dinsztelik min. 15 percig, mást meg nem zavar.

2015. febr. 2. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/19 anonim ***** válasza:

"...mindent jól megcsináltam eddig, amióta külön lakom..."


Ennek két magyarázata lehet: vagy istenáldotta zseni vagy, amilyen ezer évenként születik, vagy nincs aki kritizáljon.

2015. febr. 2. 16:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/19 anonim ***** válasza:
te most csak jöttél ide a saját egódat fényezni minden patent és tökéletes vagy, elég szánalmas hogy idegenktől vársz megerősítést látatlanba, ha ilyen profi vagy nyilván mindenkitől kapod a dícséreteket akik a fősztödet eszik :) puszi
2015. febr. 2. 16:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/19 anonim ***** válasza:

Nehéz elkészíteni pl szerintem a steaket. Már magát a megfelelő húst is nehéz kiválasztani hozzá. Aztán a kérgesítés is elég nehéz. Utána pedig a megfelelő hőmérsékleten a megfelelő ideig sütni.. Persze megenni ígyis-úgyis meglehet majd, de azért na..


Aztán szerintem elég nehéz megcsinálni a kínai ételeket, mivel a fűszereik nekünk ismeretlenek. Így nehéz eltalálni azt az ízvilágot amit kéne. Meg egyáltalán beszerezni a megfelelő alapanyagokat.


A garnélát is nagyon könnyű túlsütni, és kemény lesz.


Egy igazi boeuf bourguignon-t sem könnyű elkészíteni.


De például sushit csinálni is elég macerás..

2015. febr. 2. 16:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/19 anonim ***** válasza:

A soklépéses dolgokat azért könnyű elrontani (azon túl hogy minél több a lépés, annál nagyobb a hibalehetőség), mert esetleg bizonyos fázisok egyszerre zajlanak, és rutin nélkül pl könnyen leég valami miközben te valami mást csinálsz.


Cukorhőmérő hiányában rutin kell a vajkaramella főzéséhez is. Tortát gyönyörűen feldíszíteni szintén rutin kell.


De mint a kettes válaszomban írtam, igazából egyik étel elkészítése sem különösebben nehéz, max van benne lehetőség hibázni.

2015. febr. 2. 16:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/19 anonim ***** válasza:
Én is mindent megfőzök, kb. elsőre, kivéve a lángos és fánk. Istennek nem tudom normálisra kisütni :/
2015. febr. 2. 18:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/19 A kérdező kommentje:

Azért a nokedli se nagy dolog. Nem nehéz eltalálni az állagát.. :)

Hagyjuk az egozást, éppen ezért jöttem ide, hogy megkérdezzem, kinek mi okoz gondot.. :)

2015. febr. 3. 09:43
 18/19 anonim ***** válasza:

Olyan értetlen vagy. :) Persze, hogy nem nagy dolog a nokedli, meg a sütik sem, de ha valaki nem tudja hogy kell kinéznie, akkor csak találgat és vagy eltalálja, vagy nem.


Egyébként meg szerintem sem egózni jöttél ide, mert főzni egy kis gyakorlattal még a hülye is tud, ha akar, úgyhogy erre senkinek nem kell büszkének lennie.

Nekem is minden elsőre sikerült a főzelékektől kezdve a fánkon keresztül a tortákig és a saját készítésű fondat masszából készült díszekig.

2015. febr. 3. 10:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 19/19 A kérdező kommentje:

Akkor te is ügyes vagy :)

Szerintem ez csak hozzáállás kérdése :)

2015. febr. 3. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!