Milyen könnyen elkészíthető ételek vannak kezdőknek, amit nem kell sütni? 15/L
Paprikás krumpli, ha ez már jól megy, akkor ugyanezzel a módszerrel akár olcsó csirke-húsból a pörköltet is meg tudod csinálni
Resztelt máj, rántott máj
Ha a rakott krumplihoz előre megfőzöd a krumplit, a tojást, a kolbit (virslit) is felkarikázva átforgatod egy kis paprikás zsírono.
Jénaiban (lábasban) alól a kolbit zsírjának a felét, rá egy jó adag tejfölt, majd összerakot a hozzávalókat = krumpli, tojás, (sózod, borsozod) kolbi, ismét tejföl, és az egészre még rálocsolod a maradék kolbi-zsírt. Fedővel felrakod a felső lángra, a képződött gőz, a tejföl + kolbász zsírja finom szaftot ad, amikor már ez felszaporodik és a tetejét is elérte, akkor leveszed a gázról, a fedőt is vedd le, a gőz elpárolog, ott marad a finom szaftos rakott krumplid. (Ha jénaiban raktad fel, hogy beleláss, akkor vastagra hajtogatott konyharuhára tedd, nem fog elcsattanni!)
paradicsomleves
gyümölcsleves
káposztás tészta
rántott cukkini, gomba, karfiol, párizsi, sajt rizzsel
krumplipüré fasírttal
krumplifőzelék pörkölttel
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!