Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Könnyen elkészíthető (olcsó)...

Könnyen elkészíthető (olcsó) olasz receptek?

Figyelt kérdés

Hali!

Tudtok írni bevált, könnyen elkészíthető, (olcsó) olasz recepteket?

Normális válaszokat, előre is Köszönöm!



2013. aug. 7. 12:14
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Spagetti, lasagne, pizza (ezeket gondolom nem kell magyarázni)

Mozzarellás-paradicsomos csirkemell

Gombás rizottó, csirkehúsos rizottó

Bazsalikomos pesztós sült paradicsomleves

Fűszeres paradicsomleves

Bazsalikomkrémleves

Bruschetta

Paradicsomos-mozzarellás penne

Spenótos-ricottás cannelloni

Toszkán kenyérsaláta

2013. aug. 7. 12:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

Én még tavaly nyáron voltam Olaszországban, ott tanultam egy receptet, amihez kell 25 dkg penne tészta, 4 ek olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd foghagyma, 15 db paradicsom, 1 teáskanál bazsalikom (nem kell frissnek lennie, bár úgy mégjobb, de a szárított, tasakos is ugyanolyan jó), 1 teáskanál oregánó és kakukkfű, só és bors meg sajt a tetejére, vagy trapistát vagy parmezánt szoktam ilyenkor rátenni.


A hagymát felkockázzuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Majd a szintén kockára vágott paradicsomot hozzáadjuk, és addig főzzük, míg némiképp be nem sűrűsödik. Ja de a paradicsomot hámozd meg mielőtt hozzáadnád a hagymához.

Amikor a paradicsom megfelelően összefőtt, rátesszük a fűszereket és összeturmixoljuk a még egyben maradt kockákat.


Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, s amint a paradicsomszósz elkészült, csak rászedjük a tésztát, beleforgatjuk, majd reszelt sajttal, esetleg bazsalikomlevéllel tálaljuk.


Ha húst is akarsz benne látni, akkor esetleg sonkát rakhatsz bele.:)

2013. aug. 7. 12:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 A kérdező kommentje:

Köszi!

Igen, azt kihagytam, hogy nem a Spagetti, lasagne, pizza stb.-re gondolok :D

2013. aug. 7. 12:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Gombás fettuccine:


Alapanyagok:

- 1 üvegesgomba

- 1 kis tejföl

- 1 tojássárgája

- reszelt sajt (parmezánt szoktak, de nem Olaszországban vagyunk, itt nem terem a fán)

- szélesmetélt tészta

- evőkanál vaj

(fűszer ízlés szerint, én csak sóval, borssal szoktam)


A vajon megpirítod kicsit a gombát, közben ugye sós-olajos-lobogó vízbe feltetted a tésztát.


A gomba néhány perc alatt kész lesz, ekkor az egész pohár tejfölbe belekevered a tojássárgáját. Leveszed a tűzről a gombát, és hozzákevered a tojásos tejfölt. Összekevered, teszel hozzá kevés sajtot, és visszateszed a tűzhelyre kicsit. (pár buggyanás erejéig)

Ha a tésztára tetted (én összekeverem, de van aki külön szereti a tésztától, és csak a tányéron teszi egymásra a kettőt) összekevered és tálaláskor bőven megszórod sajttal.


Van amúgy sokféle receptje, nekem ez ízlett a legjobban.


Illetve imádom még a bruschettát, de az előétel.

2013. aug. 7. 14:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
2013. aug. 7. 17:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!