Könnyen elkészíthető (olcsó) olasz receptek?
Hali!
Tudtok írni bevált, könnyen elkészíthető, (olcsó) olasz recepteket?
Normális válaszokat, előre is Köszönöm!
Spagetti, lasagne, pizza (ezeket gondolom nem kell magyarázni)
Mozzarellás-paradicsomos csirkemell
Gombás rizottó, csirkehúsos rizottó
Bazsalikomos pesztós sült paradicsomleves
Fűszeres paradicsomleves
Bazsalikomkrémleves
Bruschetta
Paradicsomos-mozzarellás penne
Spenótos-ricottás cannelloni
Toszkán kenyérsaláta
Én még tavaly nyáron voltam Olaszországban, ott tanultam egy receptet, amihez kell 25 dkg penne tészta, 4 ek olívaolaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 3-4 gerezd foghagyma, 15 db paradicsom, 1 teáskanál bazsalikom (nem kell frissnek lennie, bár úgy mégjobb, de a szárított, tasakos is ugyanolyan jó), 1 teáskanál oregánó és kakukkfű, só és bors meg sajt a tetejére, vagy trapistát vagy parmezánt szoktam ilyenkor rátenni.
A hagymát felkockázzuk, és az olajon megfonnyasztjuk. Majd a szintén kockára vágott paradicsomot hozzáadjuk, és addig főzzük, míg némiképp be nem sűrűsödik. Ja de a paradicsomot hámozd meg mielőtt hozzáadnád a hagymához.
Amikor a paradicsom megfelelően összefőtt, rátesszük a fűszereket és összeturmixoljuk a még egyben maradt kockákat.
Közben a tésztát sós vízben kifőzzük, s amint a paradicsomszósz elkészült, csak rászedjük a tésztát, beleforgatjuk, majd reszelt sajttal, esetleg bazsalikomlevéllel tálaljuk.
Ha húst is akarsz benne látni, akkor esetleg sonkát rakhatsz bele.:)
Köszi!
Igen, azt kihagytam, hogy nem a Spagetti, lasagne, pizza stb.-re gondolok :D
Gombás fettuccine:
Alapanyagok:
- 1 üvegesgomba
- 1 kis tejföl
- 1 tojássárgája
- reszelt sajt (parmezánt szoktak, de nem Olaszországban vagyunk, itt nem terem a fán)
- szélesmetélt tészta
- evőkanál vaj
(fűszer ízlés szerint, én csak sóval, borssal szoktam)
A vajon megpirítod kicsit a gombát, közben ugye sós-olajos-lobogó vízbe feltetted a tésztát.
A gomba néhány perc alatt kész lesz, ekkor az egész pohár tejfölbe belekevered a tojássárgáját. Leveszed a tűzről a gombát, és hozzákevered a tojásos tejfölt. Összekevered, teszel hozzá kevés sajtot, és visszateszed a tűzhelyre kicsit. (pár buggyanás erejéig)
Ha a tésztára tetted (én összekeverem, de van aki külön szereti a tésztától, és csak a tányéron teszi egymásra a kettőt) összekevered és tálaláskor bőven megszórod sajttal.
Van amúgy sokféle receptje, nekem ez ízlett a legjobban.
Illetve imádom még a bruschettát, de az előétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!