Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kezdőknek is könnyen elkészíth...

Kezdőknek is könnyen elkészíthető ebédek?

Figyelt kérdés
kezdő vagyok, el akarok kezdeni rendszeresen főzni. tippeket kérnék.
2011. jún. 11. 17:16
 1/10 anonim ***** válasza:
0%
netpincer.hu
2011. jún. 11. 17:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

rakott ételek, szószos tészták...A legtöbb szósz elkészül, amíg a tészta megfő.csak paradicsomkonzerv, vtejszín, meg pár dolog amit szeretsz...

nekeünk a carbonara a kedvenc. fokhagymár összetörök, átmelegítem olajon, teszek rá felkockázott sonkát, mikor kicsit megpirult, teszek rá kb 2 evőkanál lisztet(összekeverem, h bevonja a sonkát), majd fél liter tejszínt ráöntök, só, bors, és addig főzöm amíg be nem sűrűsödik.utána ráöntöm a megfőtt, lecsöpögtetett tésztát, összekeverem és tálalom.

A paprikás krumpli is egyszerű, vagy a borsóleves...

2011. jún. 11. 17:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 A kérdező kommentje:

2. válaszoló: nagyon köszönöm :))


1.: olcsó vicc, jobbra nem futja?

2011. jún. 11. 18:20
 4/10 anonim ***** válasza:

Próbálkozzál megtanulni egy jó pörkölt alapot, onnéttól kezdve már nem lehet éhen halni.

hús, krumpli, lecsó, zöldségpörkölt valamilyen tésztával, rizzsel, amikre rá van írva a főzési módjuk és finom kajákat készíthetsz.

a jó pörkölalaphoz kevés zsiradékban (zsír,olaj) finomra vágott hagymát dinsztelj. sózd meg egy kicsit, majd egy pici vízzel pépesre párold.ha pörköltet készítesz először a darabolt húst tedd rá, és hagy, hogy kiadja a saját levét. utána a pirospaprika és, ha kell még só, bors, kömény, majoranna az étel jellegétől és ízléstől függően.

krumpli, és zöldségek esetében a hagymára mehet a pirospaprika, és bele a zöldség. pl. gomba, borsó, karfiol stb.mindig pici vizet kell adagolni, hogy sűrű szaft maradjon.

később, ha már belejössz,bonyolultabb dolgokba is belefoghatsz.

sok sikert, menni fog!!

2011. jún. 11. 19:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Csirkemellel kezd, az hamar megfő, majd csirke comb mert olcsóbb és könnyen le lehet szedni a husi darabokat, aztán ha már megy a borsó leves vagy a tésztás unclebeans féle kotyvaszok akkor sertés lapockából is vehetsz. Két személyre olyan tenyérnyi, jó szaftos husi.

HA rizshez tésztához készítek mindig megkérdem párom pirosat vagy fehéret szeretne. A piros őrölt paprikával készül,esetleg sűrített paradicsom, a másikba vegetát keverek és tejföllel habarom. A hozzávalók fakanálnyi olaj, hagyma üvegesít, husi rádob, fehérít, víz önt fődögél olyan szétválósra, sóz ízesít, alma kocka, ananász darabok, paradicsom paprika, esetleg fagyasztott zöldséget dobok hozzá, még kevés víz és puhára főz... sok sikert!

2011. jún. 11. 20:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

szia! ajánlom, hogykezdőként vegyél egy jó alapszakácskonyvet. pl. Horváth Ilonáét. de van sok más is.

én az ő könyvét használtam évtizedeken át. már a harmadik van nálam:)

az alapoktól kezdi, és nagyon egyszerűen, világosan fogalmaz, elérhető hozzávalókból vannak a receptjei.

Én már nagy gyakorlattal a hátammögött, még mindig van, amiben nem vagyok biztos, előveszem és újraolvasom.

jobb, ha a konyhában kéznél van egy segítőtárst, (szakácskönyv), mint a géphez ülni és itt keresgélni,hogy most hogyan tovább.

Aztán hamarosan kialakul a saját főzési stílusod, ízlésed,

és biztosan kiválóan fogsz főzni.

Persze itt az oldalon olvasottak javarésze is hasznos és

megszívlelendő.

sok sikert a konyhában!

2011. jún. 12. 06:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

A szakácskönyveket én is ajánlom, de mielőtt megvennéd, lapozd át, hogy milyen ételek vannak benne, illetve neked megfelelően magyarázza-e el, hogy hogyan kell elkészíteni az ételeket. Van egy jó kis olcsó sorozat, az a sorozat címe, hogy A 100 legjobb. Én ezt szoktam venni, mert drágábbra nem telik :) Láttam már belőle olyat, ami 100 legjobb olcsó étel címen futott, meg azt hiszem 100 legjobb könnyen elkészíthető étellel is találkoztam már (bár ezeket nem vettem meg, én a különböző nemzetek ételeit bemutatókat szoktam vásárolni). De mindegyik kötetben van nagyon egyszerű és könnyen elkészíthető finomság.


A szószos ételek valóban könnyűek, és improvizálhatsz is aszerint, hogy éppen mi van otthon. Én tegnap a következőt csináltam:

1 gombakonzerv

1 fél vöröshagyma

kb. 1,5 dl tejszín

sajt (egy kevés maradék sajt volt, fogalmam sincs, hány deka)

tészta, oregano, bazsalikom, só

A hagymát és a sajtot felkockáztam

A hagymát kevés olajon megpirítottam, hozzá adtam a gombát, együtt sütöttem 3-4 percig, megfűszereztem, ráöntöttem a tejszínt, beleraktam a sajtot, és addig főztem, amíg a sajt el nem olvadt benne. Kész lett, amire a tészta megfőtt. Olcsó is, finom is. Virslivel, sonkával, cukkinivel, paradicsommal fel lehet dobni, vagy ízlés szerint akár mással is. A sajt meg ki is hagyható.

2011. jún. 12. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

"1.: olcsó vicc, jobbra nem futja?"


Nem futja.

te viszont megtanulhattál már volna főzni!

2011. jún. 12. 15:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
már?:)))
2011. jún. 12. 18:18
 10/10 anonim ***** válasza:

15:39-es egy tuskó!! milyen jogon osztod ki a kérdezőt???

Normálisan kérdezett, és normális válaszokban reménykedett, amit tőled nem kapott meg!!!

2011. jún. 12. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!