Igy miért nem jó a túrós tészta?
Én úgy csináltam h kifőztem a tésztát,és sütöttem le szalonnát. Tálaláskor a párom kiakadt h miét nincs összekeverve a tésztával a túró meg a szalonna. Az ő anyja ugy szokta.
Mondom jó összekeverem a túrót és a tésztát. De a szalonnát nem akartam belekeverni,mert én azt nem szeretem.
Mondtam neki hogy én ugy tanultam h nincs összekeverve a tészta a túróval,meg semmi. Mert mindenki eldönti h mennyit akar rá rakni,meg van aki pl cukrosan szereti a túróstésztát,nem szalonnával
" ha a menübe nem lenne összekeverve (szakács vagyok)"
Ha menüben van, akkor nem keveset visznek el belőle, úgyhogy tálalásnál nem is lenne megoldható, hogy akkor tökölj vele, minden adaggal, hogy egyesével rakd rá a túrót. :)
Meg a menünek pont az a lényege, hogy egy vendéget se károsíts meg, mindenkinek egyenlően oszd szét, így tök egyértelmű, hogy összekeverve lehet a legegyformábban kiosztani.
Egyébként tényleg összekeverve az alap, mivel a túró hideg és sótlan, utólag rátéve ezzel még külön foglalkozni kell (esetleg bemelegíteni, ha kihűti a túró, után ízesíteni, stb.)
Minden esetre kiakadni egyáltalán nem kell.
Vagy akadj ki te is minden egyes szokásán. :) Bár ez nem vezet jóra. :)
Egyébként én is rettentő nehezen viselem az ilyen szemellenzős embereket, akik csak 1féle verziót ismernek el, és csak úgy tökéletes. Még akkor is, ha szar. És még meg is próbálják magyarázni.
Pedig sokkal egyszerűbb lenne elvonatkoztatni a berögzült szokásoktól, és nyitottabb ízléssel állni az új dolgok elé. (egyébként szintén szakács :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!