Bevált túrós süti recept?
Sziasztok! Van itthon 25 dkg túró és szeretnék valami igazán finom túrós sütit. Kerestem a neten, de nem igazán találtam semmi érdekeset. Ha van valami bevált receptetek, megtennétek, hogy leírjátok?
Előre is köszönöm!
Túrós muffin
Hozzávalók:
20 dkg cukor
1 tojás
1,5 dl étolaj
2 csomag vaníliás cukor
35 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
5 dl kefir
1 teáskanál szódabikarbóna
Tetejére:
25 dkg túró
4 kávéskanál cukor
pici reszelt citromhéj
10 dkg mazsola
1 tojás
1 csomag vaníliás cukor
6 dkg vaj
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
A tésztához valókat összekeverjük, és a muffinformákba töltjük.
A túrót összekeverjük a maradék hozzávalókkal, majd a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sülés közben belemerül a tésztába.
Kb. 30 perc alatt készre sütjük.
Már rengetegszer megsütöttem, nagyon finom :)
Túrógombóc??
fél liter ízesített (cukor,vanília,citromhéj)tejbe főzz bele 20 dkg darát (én kukoricadarát szoktam, szép sárga),hűtsd langyosra,gyúrd össze 25 dkg túróval,vizes kézzel formázz gombócokat, forgasd bele pirított darába vagy cukrozott dióba, mákba.Öntetet is adhatsz hozzá:vaníliaöntet, vagy cukrozott tejföl.
ezzel a módszerrel nem széteső, de finom remegős gombócokat lehet csinálni, ha kiméred a hozzávalókat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!