Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Bevált túrós süti recept?

Bevált túrós süti recept?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Van itthon 25 dkg túró és szeretnék valami igazán finom túrós sütit. Kerestem a neten, de nem igazán találtam semmi érdekeset. Ha van valami bevált receptetek, megtennétek, hogy leírjátok?

Előre is köszönöm!

2010. febr. 5. 14:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Túrós muffin

Hozzávalók:

20 dkg cukor

1 tojás

1,5 dl étolaj

2 csomag vaníliás cukor

35 dkg liszt

2 evőkanál kakaópor

5 dl kefir

1 teáskanál szódabikarbóna

Tetejére:

25 dkg túró

4 kávéskanál cukor

pici reszelt citromhéj

10 dkg mazsola

1 tojás

1 csomag vaníliás cukor

6 dkg vaj

Elkészítés:

A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.

A tésztához valókat összekeverjük, és a muffinformákba töltjük.

A túrót összekeverjük a maradék hozzávalókkal, majd a tésztára kis halmokat rakunk belőle. A túró sülés közben belemerül a tésztába.

Kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Már rengetegszer megsütöttem, nagyon finom :)

2010. febr. 5. 15:05
 2/4 anonim ***** válasza:

Túrógombóc??

fél liter ízesített (cukor,vanília,citromhéj)tejbe főzz bele 20 dkg darát (én kukoricadarát szoktam, szép sárga),hűtsd langyosra,gyúrd össze 25 dkg túróval,vizes kézzel formázz gombócokat, forgasd bele pirított darába vagy cukrozott dióba, mákba.Öntetet is adhatsz hozzá:vaníliaöntet, vagy cukrozott tejföl.

ezzel a módszerrel nem széteső, de finom remegős gombócokat lehet csinálni, ha kiméred a hozzávalókat.

2010. febr. 5. 15:43
 3/4 anonim válasza:

[link]

Isteni! Eddig nem csalódott benne senki!!:)

2010. febr. 5. 16:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek! Nagyon jól hangzik az összes. Kifogom őket próbálni. :) Már csak azt kell eldöntenem, holnap melyiket készítsem. :)
2010. febr. 5. 16:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!