Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit gondoltok? 10 főre bologna...

Mit gondoltok? 10 főre bolognai spagettihez mennyi húst vegyek?

Figyelt kérdés
Én magamtól arra gondoltam kell a 20dkgal számolni fejenként, de a szószporhoz ált 30dkg, és 40 dkgot ajánl 4 főre nagyon keveslem. Mi van ha vki kiszedi a sokat és nem marad a többinek? (Összekavarni nem akarom)
2010. febr. 2. 14:05
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
szerintem ne porból csináld, sokkal finomabb a házilag készített szósz
2010. febr. 2. 14:08
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
4 főre én 60 dkg darálthúst használok, akkor 10 főre 1,5 kg.
2010. febr. 2. 14:11
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Én 4 főre egy kilóból csináltam:S
2010. febr. 2. 14:17
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
2kg sztem elég lenne-.-
2010. febr. 2. 14:21
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Nah, most jól megkavarlak :) Én fél kg húsból csinálom hármunknak (por szósszal) és egy adag mindig kimarad.
2010. febr. 2. 14:22
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
10 főre 1,5 kg, de tényleg ne porból készítsd. Írok receptet, ha kéred, isteni finom és egyszerű is.
2010. febr. 2. 14:28
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
ma 14:28 A kérdező nevében is kérem a receptet:))Biztos Ő is kérné...-.-
2010. febr. 2. 14:31
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakoznék a receptet kérők táborához :)

Előre is köszönöm!

2010. febr. 2. 14:35
 9/15 A kérdező kommentje:
Ebédre lenne azt nem írtam és semmi más nem lenne se leves se desszert, se semmi.
2010. febr. 2. 14:40
 10/15 anonim ***** válasza:
81%

Oké, akkor leírom ide, remélem, nem baj. :)

- másfél kiló darált hús

- egy liter paradicsomlé vagy 4 nagyobb konzerv sűrített paradicsom (tehát a májkrémes doboznál kétszer nagyobb méretű)

- 2 darab babérlevél (ki ne hagyd!)

- őrölt fekete bors

- só

- kávéskanálnyi szárított bazsalikom

- ugyanennyi oregánó

- féltojásnyi darab zellergumó

- 2-3 közepes méretű sárgarépa

- 1-2 fehérrépa

- 2 fej vöröshagyma

A sárga- és fehérrépát (esetleg a zellert is, de az mehet egészben is) lereszeled apró lyukún. A hagymát apróra szeleteled, olajon megdinszteled, majd hozzáadod a reszelt répákat, és addig kevergeted, amíg szépen kisárgul a cucc. Ekkor beleteszed a darált húst, és addig kevered, amíg kifehéredik, és morzsáira szétesik (ez a leghosszabb művelet az egészben). Mehet bele a paradicsom, a só, bors, fűszerek (amit nem szerettek, hagyd ki), és annyi vízzel öntsd fel, hogy kétszer annyi legyen a terjedelme, mint eddig volt. Kis lángon, fedő alatt főzd.

Sajna az igazán fincsi bolognai titka a hosszú főzési idő, így a 3 óra kell neki. A husi ugyanis szépen szétmállik, akkor jó. Ha sok vizet elfőne, pótold, ha meg úgy látod, sok lötty marad, vedd le a fedőt. Igyekszik leégni, kivéve a fényes fémedényben. :)

Sok sikert! (Tényleg mennyei, eddig mindenki imádta!)

2010. febr. 2. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!