Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Toros káposzta! De milyen? Ti...

Toros káposzta! De milyen? Ti hogyan készítitek, és mely vidéken?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok, nálatok hogyan készül a toros káposzta? Nálunk Szabolcsban pörköltszerűen készítjük, együtt fő meg a többféle hús és a káposzta, pirospaprikával, fokhagymával, sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezve, a levét teljesen elfőzve. Általában kenyér jár hozzá, vagy amivel én jobban szeretem "lerben sült krumplival" (sütőben csak simán a rácson van megsütve az egész, héjas krumpli)

Kíváncsian várom a válaszokat! :)


2014. dec. 16. 19:47
 1/6 anonim ***** válasza:
Toros káposzta? Ilyent még nem hallottam.
2014. dec. 16. 20:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Még az #1 vagyok.


Mi székelykáposztának hívjuk, amit leírtál, és valahogy így készül: [link]


Annyi a különbség, hogy mi kolbászt is rakunk bele.

2014. dec. 16. 20:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
Én is Szabolcsi vagyok, de mi pirospaprika nélkül csináljuk, a többit ugyanúgy. Jó borsosan. :-)
2014. dec. 16. 20:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

Szalonnát sütök, rá hagymát píritok, arra disznócombot. Azt borssal, paprikával, sóval, babérlevéllel megfőzöm. Majd a legvégén összekeverem káposztával és még kb. negyed óráig főzöm. Jó sok tejföllel eszem, és kevés kenyérrel. Budapesten lakom.


De Ráckevéről jöttem, ott rétegezve van, hogy káposzta, hús, és így tovább. Úgy fő meg együtt, többféle hússal.

2014. dec. 16. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 zolidobos ***** válasza:

Bár sokak szerint nem ez az "igazi"(?) toros káposzta, de így készítem:

Többféle csontos húsból pörköltet indítok, a bőrkékről lekapart zsiradék felhasználásával, majd fehéredés után paprikázom, és hozzáadom a savanyú káposztát. A levét zsírtalanított abalével (amiben a húsok főttek) pótolom, a savanyúságot a félretett káposztalével állítom be. a káposztával együtt teszek bele 1-2-3 marék gerslit (árpagyöngy) a főzés végén vékonyan, gyenge fokhagymásan berántom.

2014. dec. 17. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 A kérdező kommentje:

Tyhű, utolsó, ez igen! Ki fogom próbálni!

Egyébként a tájjellegű ételeknél nincs olyan, hogy igazi! Legalábbis szerintem. Pont ez a jó benne, hogy van egy alap, és ezer féle változat létezik.

Ezért is tettem fel a kérdést! :)

2014. dec. 17. 19:42

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!