Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Miért csomós mindig a zöldbabf...

Miért csomós mindig a zöldbabfőzelékem?

Figyelt kérdés
Tejföllel és liszttel szoktam habarni, csinálok hőkiegyenlítést, sőt még a gázt is elzárom, mielőtt beleönteném a lábosba. Mégis mindig csomós. Tegnap nem lett csomós, már kezdtem örülni, de ma ebédnél már megint csomós volt, tehát tegnap óta becsomósodott.

2014. dec. 1. 11:52
 1/10 anonim ***** válasza:
8%

Ne bolti tejfölt használj, hanem házit vagy főzőtejszínt.

Fölösleges a hőkiegyenlítés, mert az nem ér semmit.

Egy jó módszer a habaráshoz: Tedd a folyadékot egy zárható tetejű üvegbe, tedd bele a szükséges lisztet. Zárd le az üveget, és alaposan rázd össze. Ezután folytonos kavarás mellett öntsd az ételbe.

Így nem lesz soha csomós.

De másnapra minden főzelék becsomósodik egy kicsit. Önts hozzá egy pici vizet, és állandóan kevergetve forrald fel.

2014. dec. 1. 12:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim válasza:
Kézi habverővel dolgozd bele a habarást. Nekem a tökfőzelék lesz mindig csomós, de a habverővel szépen ki lehet verni belőle.
2014. dec. 1. 12:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Egy nagyobb edényben a tejföl és liszt mellé keverj fokozatosan a főzelék levéből is, hogy hígabb legyen, és így öntsd vissza.
2014. dec. 1. 13:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 zolidobos ***** válasza:
"fölösleges a hőkiegyenlítés".. kérem szépen, ne terjesszünk tényként butaságot! Tapasztalatom, és a szakácsművészet szerint ez a művelet a habarás alfája, és omegája. Kérdező szerintem a 3. válaszolónál az igazság.
2014. dec. 1. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Én is úgy szoktam, ahogy a harmadik, nem szokott csomós lenni.
2014. dec. 1. 13:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:

Mielőtt feltenném a zöldséget főni, már előtte a lisztet egy pici vízben elkeverem. Mire habarni kell, teljesen szétesik a liszt. ekkor teszem hozzá a tejfölt, amivel még egy picit továbbkeverem.

És utána teszek hozzá fokozatosan 1-1 evőkanállal a főzelékből, hogy még hígabb, csomómentes és melegebb legyen.


A hőkiegyenlítés fontos!!!

2014. dec. 1. 14:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
A hőkiegyenlítés nekem sem vált be soha, biztos valamit elrontok, bár nem tudom, mit lehet rajta elrontani. Én először egy kis hideg vízzel keverem ki a lisztet, utána rakom hozzá a tejfölt és így csorgatom a lábosba, kézi habverővel keverem el, nekem így nem lesz csomós. :)
2014. dec. 1. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
A hőkiegyenlítés tiszta fizika. A hideg habarás a hirtelen meleg hatására összeugrik.
2014. dec. 1. 14:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:

Biztos, hogy velem van a baj, mert úgy csináltam, ahogy a 3-as írta.

Azért köszi a válaszokat.

2014. dec. 1. 15:52
 10/10 anonim ***** válasza:
A hőkiegyenlítés a vendéglátásban, menzákon terjedt el. Nagyanyáink nem is ismerték ezt a fogalmat. Olvass régi szakácskönyveket, erről egyik sem ír.
2014. dec. 1. 18:43
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!