Hogyan csináljam a habarást, hogy ne legyen csomós?
Az egyszerű habarás
Az egyszerű habarás esetében vízben vagy az ételből kimert, kicsit lehűtött főzőlében csomómentesen elkeverjük a lisztet, hozzákeverünk valamennyit a meleg főzőléből és állandó keverés mellett a forrásban lévő ételhez keverjük. Elsősorban főzelékek sűrítéséhez alkalmazzuk.
A finom habarás
A finom habarás a fentiekhez képest azzal a különbséggel készül, hogy a lisztet tejföllel, kefirrel, joghurttal vagy főzőtejszínnel keverjük el. A finom habarás így nem csak sűrít, de meghatározza az étel ízvilágát is és növeli annak tápértékét. Fontos, hogy a habaráshoz először keverjünk a meleg főzőléből, mert különben kicsapódhat a fehérjetartalma. A finom habarás bármelyik változata alkalmazható főzelékekhez. A tejfölös habarás elengedhetetlen hozzátartozója a - bármilyen húsból készült - paprikásnak. Tejszínes habarás elsősorban a fiatalabb és soványabb húsokból (borjú, bárány, nyúl) készült paprikásokba illik. Joghurtos és kefires habarással a legkölönbözőbb húsos-zöldséges ragukat sűríthetjük.
Már úgy is próbáltam,és úgy sem lett jó!Befőttes üvegbe tettem és úgy összeráztam.Akkor mit ronthatok el szerintetek?Ilyen lett most is.
Hőkiegyenlíteni kell, ha beleengeded a forró lébe a tejfölös habarást, kicsapja, és szemcsés lesz.
Ahogy írták többen is. Tejfölt kikevered a liszttel, és hozzákeversz a sűrítendő léből pár kanállal, hogy ha nem is folyékony, de jóval hígabb legyen, illetve ne legyen akkora különbség a két tényező hőfoka közt.Aztán ezután szűrőn keresztül beleengeded.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!