Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan csináljam a habarást,...

Hogyan csináljam a habarást, hogy ne legyen csomós?

Figyelt kérdés
Úgy szoktam,hogy egy szűrőt beleteszek a levesbe,hogy a lé egy kicsit benne legyen a szűrőbe,és úgy teszem bele a habarást de mindig olyan kis csomós marad.Ti hogyan csináljátok?
2013. jan. 23. 13:20
 1/10 anonim ***** válasza:

Az egyszerű habarás

Az egyszerű habarás esetében vízben vagy az ételből kimert, kicsit lehűtött főzőlében csomómentesen elkeverjük a lisztet, hozzákeverünk valamennyit a meleg főzőléből és állandó keverés mellett a forrásban lévő ételhez keverjük. Elsősorban főzelékek sűrítéséhez alkalmazzuk.


A finom habarás

A finom habarás a fentiekhez képest azzal a különbséggel készül, hogy a lisztet tejföllel, kefirrel, joghurttal vagy főzőtejszínnel keverjük el. A finom habarás így nem csak sűrít, de meghatározza az étel ízvilágát is és növeli annak tápértékét. Fontos, hogy a habaráshoz először keverjünk a meleg főzőléből, mert különben kicsapódhat a fehérjetartalma. A finom habarás bármelyik változata alkalmazható főzelékekhez. A tejfölös habarás elengedhetetlen hozzátartozója a - bármilyen húsból készült - paprikásnak. Tejszínes habarás elsősorban a fiatalabb és soványabb húsokból (borjú, bárány, nyúl) készült paprikásokba illik. Joghurtos és kefires habarással a legkölönbözőbb húsos-zöldséges ragukat sűríthetjük.

2013. jan. 23. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
Csomómentesre keverem kanállal a tejfölt és lisztet, majd a forró lévből hozzáadok egy merőkanálnyit, és azzal is simára keverem. majd még egy merőkanállal, és még eggyel megcsinálom ugyanígy. Ekkor már langyos a habarás. Belecsorgatom folyamatos kavarás közben az ételbe, levesbe. Rárakom a fedőt, és lassú (ez fontos, hogy ne nagy tűzön!) tűzön forralom össze percekig. Így a kicsi csomók is szépen eltűnnek. Türelemes legyél, ne vedd le a tűzről, hanem forrald össze, míg sima lesz.
2013. jan. 23. 13:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Csomómentes habarást úgy érsz el, hogy egy csavaros üvegbe beleteszed a lisztet és a hideg folyadékot megrázod kb 10 x és kész. Garantáltan csomómentes lesz.
2013. jan. 23. 13:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
Ez az utolsó hatalmas ötlet! :-)
2013. jan. 23. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű és bevált dolog!
2013. jan. 23. 13:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:

Már úgy is próbáltam,és úgy sem lett jó!Befőttes üvegbe tettem és úgy összeráztam.Akkor mit ronthatok el szerintetek?Ilyen lett most is.

[link]

2013. jan. 23. 14:42
 7/10 anonim ***** válasza:
Tejfölös?? Olyannak tűnik, mintha nem liszt lenne, hanem gríz, talán a liszt nem jó minőségű. Vagy nem forraltad össze elég ideig és lassan.
2013. jan. 23. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 bumbi02 ***** válasza:

Hőkiegyenlíteni kell, ha beleengeded a forró lébe a tejfölös habarást, kicsapja, és szemcsés lesz.


Ahogy írták többen is. Tejfölt kikevered a liszttel, és hozzákeversz a sűrítendő léből pár kanállal, hogy ha nem is folyékony, de jóval hígabb legyen, illetve ne legyen akkora különbség a két tényező hőfoka közt.Aztán ezután szűrőn keresztül beleengeded.

2013. jan. 23. 14:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Esetleg nem teszel bele ecetet és az összekapja?
2013. jan. 23. 14:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Ecetet?Nem
2013. jan. 23. 14:55

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!