Hogyan kell csinálni a paradicsomszószt, hogy ne legyen csomós a rántás?
A nagylábasban megcsinálom a rántást, hidegvízzel felengedem, és kézi ovális drótos habverővel teljesen simára keverem. Ezután öntöm hozzá a paradicsompürét, majd még azzal is tovább keverem, de már visszatéve a gázra, és vizet adagolok hozzá, amíg a megfelelő sűrűséget főzés közben el nem éri.
Mindig egyenletes szép sima az állaga.
nekem ez a töltöttpaprika, illetve a paradicsomos húsgombóc alapja, azért a nagylábas.
Persze kisebb mennyiséget is ugyanígy, de az ritka nálunk :)
Ha kész a rántás (bármihez is készítem) leveszem a tűzről, és először csak viszonylag kevés hideg vizet öntök rá, miközben gyorsan kavarom, hogy síma állagot kapjak. Kb. olyan sűrűséget, mint a nokedli, majd utána még gyorsan öntök rá egy kicsi vizet és azzal is elkeverem.
Vissza a tűzre, és mehet bele a paradicsom-püré, ha kell még, ezek után is tudod hígítani vízzel!!
Na pont ilyen habverőről írtam tegnapi válaszomban.
Köszi, hogy bemutattad :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!