Vita alakult ki és érdekel hogy mások hogy tudják, miként hívják azt, amikor a rántani valók után megmarad a liszt-tojás-morzsa és azt összekeverve szintén kisütik.
Amit én ismerek, hogy hogy hívják ezt:
hamis rántás, pufajka, egérke
Ha a hamis rántással való megnevezésben tévedek, javítson ki. Ha ismer még rá más szinonimát, kérem írja le.
Hamisrántásnak nem ismerem (erről a levesek, főzelékek berántása jut eszembe) a mi gyerekkorunkban hústésztának hívták, mert olyan hús alakúra sütötték ki.
Vicces, hogy kelendőbb volt, mint a hús, majd összevesztünk rajta :-)
2014. szept. 29. 18:24
Hasznos számodra ez a válasz?
3/9 anonim válasza:
Mi süket halnak hívjuk :)
2014. szept. 29. 18:50
Hasznos számodra ez a válasz?
4/9 Kata-Kata válasza:
Hamis rántás az a nyír nélkül készült rántás, ami az étel sűrítésére használnak. Semmi köze a rántott hús panírjához.
2014. szept. 29. 20:57
Hasznos számodra ez a válasz?
5/9 anonim válasza:
A nagymamám szokta kisütni, de ő csak a lisztet és a tojást keverte össze. Pampuskának hívta. Mi általában a megmaradt tojást szoktuk kisütni. Az is nagyon finom!
2014. szept. 29. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
6/9 anonim válasza:
Az én családom bodagnak nevezi :) Szegedi lakos.
2014. szept. 30. 04:22
Hasznos számodra ez a válasz?
7/9 anonim válasza:
Vakaró=Bereg :)
2014. okt. 1. 14:23
Hasznos számodra ez a válasz?
8/9 anonim válasza:
Szia!Csak a lisztet és a tojást szoktuk összekeverni és úgy hívjuk hogy Kenyérke vagy Kenyér.Ez a neve.
2014. okt. 26. 04:52
Hasznos számodra ez a válasz?
9/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Akkor a hamis rántás egyenlőre csak nálunk terjedt el - úgy látom. Mindenesetre jó sok neve van :)
Bár a nyír nélküli rántás számomra semmit mondó, mert nem tudom mi az a nyír.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!