Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Muszáj besamelt tenni a...

Muszáj besamelt tenni a lasagne-ra? Nem lehet valami mással pótolni?

Figyelt kérdés
Még sose csináltam lasagne-t és alig tudok róla valamit. Legalulra melyik szilárd alapanyag kerüljön? A paradicsomszószban szinte úsznia kell a műnek vagy elég csak meglocsolgatni vele?
2010. jan. 29. 10:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Első vagyok. Én Maggi fix zacskós (por állagú) paradicsomos bolognai alapot szoktam használni, mert azzal gyorsan elkészül, és finom is. A zacsin rajta van, hogyan kell elkészíteni, csak egy kicsivel több vizet (kb. 1 decivel) tegyél hozzá, hogy ne legyen olyan sűrű.
2010. jan. 29. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/15 A kérdező kommentje:
És egy zacskónyi Maggi kb. mekkora lasagne-ra elég?
2010. jan. 29. 12:20
 13/15 anonim ***** válasza:
Egy zacskóval szerintem nagyon kevés. Érdemes 2-t használni belőle, és a húst is duplán venni. Meg egy kicsit több vízzel, mint amit ír. Így kb. 4-5-en jóllaktok belőle.
2010. jan. 29. 12:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/15 anonim ***** válasza:
És 1 doboz lasagne tészta bőven elég.
2010. jan. 29. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/15 anonim ***** válasza:

11.40-es vagyok

Kicsit késve a válasszal: bazsalikomot szoktam beletenni meg egy kicsi paradicsomszószt (házi üvegest vagy konzervest). Amúgy Knorr vagy akármilyen másik bolognai alapot használok. Nekem egy zacskó elég szokott lenni fél kg darált hússal.

2010. jan. 29. 16:38
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!