Muszáj besamelt tenni a lasagne-ra? Nem lehet valami mással pótolni?
Elsö válaszoló,tetszik a recepted,mennyi a sütési idö,
és hány fokon? Köszi.
Szia!
Én 3-féle "variációt" tudok lasagnera.
Az első: besamelel készítem- megcsinálom a paradicsomos darált húst, veszek egy üvegtálat, kikenem vajjal. Ezután öntök az aljába besamelt, hogy ellepje majd ráteszem a tésztalapokat, arra a szószt és a sajtot, majd ismét besamel, tésztalapok ezt csinálom, míg a végére nem érek. Miután az utolsó sor tésztalapot is letettem, ráöntöm a maradék besamelt és jól megszórom sajttal, majd be a sütőbe.
2. variáció, amit a párom mondott: a tésztalapokat kifőzöm vízben, de ne teljesen. veszek egy üvegtálat, kikenem vajjal, leteszem a lapokat, rá a mártást, sajtot, ismét lapokat, stb. a végén sajttal szórom és irány a sütő.
3. variáció: paradicsomos darált húst megcsinálom, főzök ki tésztát -bármilyen jó, én legutóbb orsóból csináltam-, de nem puhára, összekeverem a szósszal -olyan,mintha spagetti lenne-, üvegtálat kivajazok, beleöntöm az egészet, megszórom sajttal és mehet a sütőbe. (Talán még finomabb, mint az eredeti.)
11:40- nek: És a paradicsomszószt mivel fűszerezed? Kell cukrozni,netán ecetezni? Remélem nem kérdezek nagy hülyeséget.
És maga a paradicsomszósz miből van: eleve híg fajtájú vagy sürítményt higítasz? Milyen legyen az állaga?
Köszi a segítséget!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!