Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek a hétre?

Mit főzzek a hétre?

Figyelt kérdés

Próbálok reform mód érkezni, csagyis 3 alapanyagom biztos, a csirkemell, a párolt zöldség és a gersli. Az utóbbi időkben csináltam currys csirkét, almás-fahéjas csirkét, spenótot tojással, gyümölcsös húst. Nem jut eszetekbe valami más, ami a fentiekből készül, és azokon kívül olyan alapanyag kell hozzá, ami: 1) olcsó, 2) nem szükséges hozzá semmilyen konyhai eszköt, pl. botmixer, sütő stb (kolis vagyok) 3)nem sok benne a kalória.

Így visszaolvasva feladtam a leckét, legyetek okosak helyettem! :)

2014. nov. 15. 20:30
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

"A csirke melle, a combjától pedig kellően távol áll fehérje tartalomban, ahhoz, hogy ne fogyasszam"

A comb olcsóbb, jobb ízű, ha azt gondolod, hogy attól elhízol, hogy hetente vagy kéthetente egyszer azt eszel, akkor abban tévedsz, időnként nyugodtan beiktathatod a combot is, semmi bajod nem lesz tőle.

2014. nov. 16. 12:39
 12/20 anonim ***** válasza:
8%

A mellehúsa a csirkének a legdrágább része, 2x-3x annyiba kerül, mint a többi része.

Szóval kedves kérdező, üsd be a google-ba a kérdésedet, több ezer-tízezer választ fogsz kérdésedre kapni, és azt választod ki közüle, amit akarsz.

Itt jószándékú, segíteni akaró emberek törik magukat, hogy ötletet, tanácsot adjanak neked, szegény kis koleszosnak, te pedig csak kritizálni, stb. stb. tudod a válaszaikat.

Hát oldd meg magad a problémádat, az ilyen ember ne kérje mások segítségét.

2014. nov. 16. 13:38
 13/20 anonim ***** válasza:
57%

" gyömbér, és az aszalt paradicsom se az én pénztárcámhoz van mérve."

az aszalt paradicsom nem, de gyömbérből mennyibe kerül, és meddig elég egy kis darab is akár? nem beszélve a szárítottról.

2014. nov. 16. 13:54
 14/20 anonim ***** válasza:
49%
Aszalt paradicsomot otthon is lehet készíteni, a paradicsom maga meg elég olcsó szerintem... nem rögtön a legdrágább késztermékre kell asszociálni.
2014. nov. 16. 14:11
 15/20 anonim ***** válasza:

Háát elég macerás vagy, ahogy írtad magadról. Szerintem maradj a megszokott ételeidnél, akkor nem és csalódás...

A zab pl tök jó takarmány egy fiatal lónak .

2014. nov. 17. 11:14
 16/20 A kérdező kommentje:

Na, akkor most álljunk már meg egy pillanatra! Visszaolvastam magam, senkinek nem írtam semmi bántót. Pl. a 3. válaszoló kapásból leírja a lecsót...ilyenkor?? Ha nincs eltéve, az kifejezetten drága és nem szezon zöldségből nem is finom. Majd a rizst, miután írtam, hogy csak gerslit eszem, de inkább párolt zöldséget. Így kb. olyan, mintha el sem olvasta volna a kérdést. Ennek ellenére ezt nem írtam le, nem pontoztam le, mert az idejét kedvességből rám szánta, figyelmetlenség meg mindenkivel előfordul. Az meg engedtessék már meg, hogy a saját kérdésemet kiegészítsem, ha nem kapok kielégítő választ! Nem kritizáltam, csak a tényeket mondtam, hogy hátha valakinek lesz jobb ötlete. Akinek ez sértő, az súlyos önértékelési zavarokkal küzd, forduljon szakemberhez. Írhatták volna pl. hogy süsd ki a mellet, tégy rá egy szelet paradicsomot, kis sajtot, és kész is. Vagy írta valaki a szószt, ezek hasznos válaszok, ezeket is fogom enni, csak éppen akkor nekem nem ugrottak be. Előfordul másokkal is, révén naponta 3 ilyen kérdés van.

Annak pedig, aki szerint a zabot a lovak eszik, gratulálok, biztosan alapos élettani, dietetikai ismeretekkel rendelkezik.

2014. nov. 17. 14:25
 17/20 anonim ***** válasza:
Akkor fordulj dietetikushoz, ha itt nem kaptál hasznos választ. Ilyen egyszerű.Vagy böngész olyan oldalakat, hogy testépítő , gyúrós fazonok cserélnek eszmét napi étrendjükről, ott talán hasznos választ is kaphatsz, különleges igényedre.
2014. nov. 17. 15:34
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

3-as vagyok:

Hát honnan kellett volna gondolnom, hogy nem tettél el télire vagy neked nem jó az üveges lecsó, ami 200FT?

Bocsi, nem is gondoltam, hogy most 1000Ft-ért csinálj lecsót, eléggé egyértelmű volt számomra.

A (barna) rizs miért nem jó? Kb, mint a gersli, tele van rosttal, B-vitaminnal.Még fogyókúrázók is eszik, vagy ott van a bulgur, köles is.

A csirkecomb ugyanolyan jó, mint a csirke melle, nem tudom, miért nem jó neked, de akkor csinálj pulyka mellett és halat citrommal/fűszeres túrókrémmel stb.

A tojás egészséges, írtam is a rántottát, azt akár tekercsnek is meglehet csinálni.

Csinálj zöldséges gerslit, süss hozzá tojást.

2014. nov. 17. 16:18
 19/20 A kérdező kommentje:
Kedves 3-as! Az üveges lecsóban cukor van, ezért nem eszem, hogy nem tettem el, az meg az én hibám, mert egyébként imádom. :) A barna rizs glikémiás indexe messze van a gersliétől, árban pedig azonosak, ezért fogyasztom előbbit. Mindezt viszont nem akartam megmagyarázni, mert nem életmód jellegű volt a kérdésem, tehát, ahogy azt írtam is a 3 alapanyagom adott. Ezért volt furcsa a te válaszod, de ahogy említettem, azt is köszönöm, mert segíteni akartál, időt szántál rám. A zöldséges gersli nem is rossz, kis padlizsán, cukkini, tojás...finom lesz. :)
2014. nov. 17. 17:02
 20/20 A kérdező kommentje:
*utóbbit
2014. nov. 17. 17:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!