Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit főzzek a hétre?

Mit főzzek a hétre?

Figyelt kérdés

Próbálok reform mód érkezni, csagyis 3 alapanyagom biztos, a csirkemell, a párolt zöldség és a gersli. Az utóbbi időkben csináltam currys csirkét, almás-fahéjas csirkét, spenótot tojással, gyümölcsös húst. Nem jut eszetekbe valami más, ami a fentiekből készül, és azokon kívül olyan alapanyag kell hozzá, ami: 1) olcsó, 2) nem szükséges hozzá semmilyen konyhai eszköt, pl. botmixer, sütő stb (kolis vagyok) 3)nem sok benne a kalória.

Így visszaolvasva feladtam a leckét, legyetek okosak helyettem! :)

2014. nov. 15. 20:30
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
80%
Babfőzelék, gyros (fűszeres csirke + zöldségek + valami könnyebb öntet), zöldségeket is lehet különbözően fűszerezni. Ha a csirkemellet megfőzöd pörköltnek (vagy hasonlóan), abba is rakhatsz zöldséget pl vajbabbal szokták csinálni igaz hogy a rendes pörköltet de gondolom a csirkével se lehet nagy melléfogás, esetleg kis fokhagyma mehet bele. Gyümölcsleves, rántotta, édes túró (túró, tejföl, édesítő, vanília, esetleg tojás). Zabbal hogy vagy? Én zablisztből szoktam csinálni nokedlit, lehet enni bármilyen tészta helyett (mákkal, dióval, kakaóval, túróval, fahéjjal); zabkása.
2014. nov. 15. 21:02
 2/20 anonim ***** válasza:
73%
Ja és persze bármilyen leves!
2014. nov. 15. 21:02
 3/20 anonim ***** válasza:
32%
Tojásos lecsó, rizses hús, májas rizottó, csirkemell pörkölt rizzsel savanyúsággal, rántotta, sóskafőzelék főtt tojással, ragu leves, gombapörkölt rizzsel, gyümölcsszósz párolt hússal, lencse leves, pirított csirkemell csíkok almás rizzsel, saláták főtt hússal vagy tojással
2014. nov. 15. 22:10
 4/20 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm, sajnos ezek között nem találtam ínyemre valót. A főzelékekkel az a baj, hogy a pici liszttől is tartózkodom, tehát gyakorlatilag üres főtt zöldbabot ennék ez esetben. Csirkéből a magas fehérje miatt mást nem eszek, kizárólag mellet, így a comb is kilőve, a többi hús meg totál felejtős. A gyümis csirkén mint írtam már túl vagyok, kicsit félre tenném. A leves megvan, az zöldségleves lesz, mint mindig. A saláta jelenleg sajna nem az olcsó kategória. Zabot eszem, de a zabliszt drága, és itt nem kávédarálóm, amivel darálhatnék. Így tényleg, abszolút semmi liszteset nem eszem, köret csak gersli, és párolt zöldség lehet, én inkább utóbbira szavazok most. Mindezek fényében, egyéb ötlet? A gombapöri jól hangzik, csak abból is sokat ettem mostanában, meg azzal nem működik a párolt zöldség. Jaaaj, de macerás vagyok. :(
2014. nov. 15. 22:21
 5/20 A kérdező kommentje:
A túró megint nem, mert kb. az teszi ki a reggelimet és a vacsimat, a zabkásával kézen fogva. Főételre is azt enném a fülemen jönne ki. :D
2014. nov. 15. 22:24
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

csirkéhez csinálhatsz mindenféle mártást.

gombamártást, sajtmártást, mustáros mártást stb.

én szoktam valamilyen kéksajtos-tejszínes mártást is csinálni, kevés dióval és spenóttal.

A spenóton leveles spenótot értek, amit vajon megpárolsz, sózol, borsozol, raksz hozzá fokhagymát vagy szerecsendiót, és esetleg egy egész kevés tejszínt.

2014. nov. 15. 22:36
 7/20 anonim ***** válasza:
82%

Ezt a többi hús kilőve szöveget nem értem. Mind tápanyag, mind eneregia, mind fehérjetartalmában elég hasonló a legtöbb szárnyashús. A hal is kifejezetten egészséges. Nyugodtan fogyaszthatnál a fürjtől kezdve a kacsán át a pulykáig rengeteg féle húst.

Ha 3 féle ételt eszel meg összesen kb., akkor mi a fenét tanácsoljunk neked szerinted?

Egyébként pl. aszalt paradicsommal töltött bazsalikomos gomba, gyömbéres párolt répa, dióval és brie sajttal töltött sült körte, citromos-mézes csirkemelltekercs.

2014. nov. 15. 22:50
 8/20 A kérdező kommentje:

6-nak köszönöm! Pont én is elkezdtem szószban gondolkodni, most megerősítettél. :)

7-es, mint írtam, diák vagyok, így halra, pulykára, kacsára nem telik. A csirke melle, a combjától pedig kellően távol áll fehérje tartalomban, ahhoz, hogy ne fogyasszam. A gyömbér, és az aszalt paradicsom se az én pénztárcámhoz van mérve. :)

2014. nov. 16. 00:15
 9/20 anonim ***** válasza:
69%
1-es vagyok. A babfőzeléken rendes babot értettem, azt nem kell sűríteni. Vagy főzd meg levesnek, és akkor meg van oldva a probléma. Annyira azért nem drága a zabliszt, nálunk 500 forint, ha csak főzeléket akarsz vele sűríteni akkor hónapokig elég.
2014. nov. 16. 00:52
 10/20 A kérdező kommentje:
A babfőzeléket más miatt zártam ki...koli...kicsi szobák, sok ember...:D De köszönöm szépen, a zablisztet még megfontolom! :)
2014. nov. 16. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!