Miket főzzek? Nincs sütőm, ötletem sem sok, de 2 hétre vendégem lesz.
2 hétig lesz vendégem, ha nem is mindennap, de 2 naponta kell főznöm. Milyen ötleteitek vannak? Leves nem kell, csak főétel.
Nehezítő körülmények:
1. sütős ételek kizárva, nincs még sütőm
2. nem szereti a paradicsomos ételeket, ezek szóba se jöhetnek
3. munka után tudok csak főzni, szóval ne nagyon bonyolult ételek legyenek
4. csirke és pulyka jöhet csak szóba húsként
5. szeretném elbűvölni, eddig nagyon bejött neki amiket főztem:)
Köszönöm a tippeket!
Bacon szalonnába tekert csirkemell csíkok serpenyőben kisütve.
Gyros pulykából.
krumplis tészta, rántott sajt/gomba/csirke/karfiol, kukoricás rízs, krumplipüré, csirke pörkölt, főzelékek, hmmm ennyi jutott eszembe.
amúgy google-be beírod,rengeteg receptet találsz
Kicsit különlegesebbekre gondoltam, nem a hagyományos rántott hús krumplival verzióra.
Tudom, hogy google meg szakácskönyv, csak érdekelnének egyedi, kipróbált receptek hogy kinek mi a kedvence.
Köszönöm az eddigi ötleteket!
Tejszínben sült burgonya - pácolt hússal
Tzatziki saláta - sült csirkecombbal - hagymás pogácsával
Rakott burgonya,Rakott kel, Tojáspörkölt gombával, Csirkepaprikás tojásosnokedlivel
Uborkás csirkeragu
~~~~~~~~~~~~
Felkockázott csirkemellet olajon fehéredésig pirítjuk,megszórjuk pirospaprikával,megsózzuk.Beleteszünk egy fej négyfelé vágott hagymát.Kevés vízzel felöntjük,letakarva megpároljuk.Szükség szerint a vizet pótoljuk.
Ezután beleteszünk kb. 20 dkg karikára vágott savanyú uborkát.majd 10 perc alatt készre főzzük.
Zöldpaprikával,paradicsommal díszítve,párolt rizzsel tálaljuk!
Császárszalonnás-borsós tészta
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
A császárszalonnát fölkockázva zsírjára sütöm,majd kiszedem,és a zsírba beleteszek egy fej kockára vágott hagymát és megdinsztelem!Rakok bele 3 apróra vágott fokhagymát,kávéskanálnyi Oregánót.Közben 1/2 liternyi húsleveslében megfőzök két maroknyi zöldborsót.Ha ez kész a hagymás zsírra visszateszem a szalonnát,beleteszek 1 ek.lisztet,pici pirospaprikát,fokozatosan hozzáöntöm a húslevest a borsóval együtt,majd sűrűre főzöm!Kifőzöm a tésztát,beleteszem egy tűzálló edénybe...ráöntöm az előbb elkészített szalonnás-borsós masszát,ráöntök egy nagy pohár tejfölt és egy pillanatra összeforralom.Tálalás előtt reszelt sajttal megszórom!!Nem sózom!!!!
Amikor elromlott a sütőnk, Édesanyám a töltött dagadót, csirkecombot és az egybensült sertéscombot is a tűzhelyen, jénaiban sütötte meg. Pár csepp zsiradékot olvasztasz, erre teszed a jól befűszerezett (töltött) húst, aláöntesz kb.fél deci vizet, ráteszed a fedelét és a legkisebb lángon teljes puhulásig sütöd/párolod. Leveszed a fedelét és most már kicsit magasabb fokozaton, szükség szerint forgatva, szép pirosra sütöd (ugye itt, a sütővel ellentétben, mindig csak az alja sül, tehát forgatnod kell a jénaiban).
Kicsit több figyelem kell hozzá, de végülis nem kell lemondanod az efféle sültekről. Írtad, hogy csak baromfihús jöhet szóba: hát süss töltött csirkecombot, a pulykamellet is be lehet tölteni pl. kolbásszal éppúgy, mint a karajt és a jénaiban szépen megsül a tűzhelyen is, csak az utolsó kb.10-12 percben kell dolgoznod (forgatnod, hogy szép piros legyen) vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!