Van 2000 forintom a hétre. Mit főzzek?
Az a baj, hogy kolis vagyok és nem tudom mit kellene ennem a héten.
Arra gondoltam, hogy valamit megfőzök és minden nap azt eszem, de nem tudom mi lenne jó.
Vagy ti mit ajánlanátok?
Csütörtökig kellene "kihúznom".
Amim van az hagyma, liszt, olaj, só, cukor és bors. De ennyi:S
Valami olyanra gondoltam, hogy talán veszek tojást, tejet, meg valami hús is jó lenne( mondjuk a tescóban, most 1 kg darálthús csak 850 ft, de akkor már csak 1150 forintom marad és nem tudom mit vehetnék mellé...talán valami olyasmit gondoltam, hogy veszek krumplit répát és kis levet hagyva megfőzöm a húst, beteszem a tepsibe, belepárolom a répát, meg a tetejére a krumplit pürének megcsinálom és leönthetném még akár tejföllel) ez még talán beleférne, bár nagyon neccesen...szóval nem tudom. Ti mit ajánlanátok?
1 hétre 1 kg. kenyér = 300.- Ft
2 kg. krumpli = 300.- Ft
10 db. tojás = 450.- Ft
1 kg rizs = 300.-
0,5 kg csirke-máj = 300.- Ft
1-2 pár virsli = 400.- Ft
A máj feléből tudsz rántani, ehhez jó a párolt rizs-köret.
A másik feléből másik napon készíthetsz resztelt májat, az lesz annyi, hogy 2 napi kaját is kiad. Ehhez lehet köretként főtt hasábburgonyát készíteni.
Ezzel a 6 napból 3 napod megvan.
1 napra lehet paprikás-krumplit készíteni 1 db. virslivel összefőzve.
A krumpli-tojás-virsli = rakott krumpli, ehhez ha még ki tudsz szorítani egy doboz tejfölre valót. De ebből is tudsz készíteni 2 napra valót, akkor kész a 6 nap. Ha mégsem, akkor:
Készíts rizs-fasírtot: a rizs megfőzöd, ha kihűlt sóval,, borssal, zúzott fokhogymával, 1 nyers tojással, zsemlemorzsával összegyúrod, kis gombócokat formázol belőle és kisütöd. Sült krumpli köretként 1 napra jó ez is.
Vagy krumplis-lángos:
A megfőzött krumplit leszűröd, összetöröd, sóval, 1 nyers tojással, liszttel összegyúrod, elnyújtod és kockákra vágva zsírban megsütöd.
Szóval valahogy így gondolnám.
Reggelire lehetne tükörtojás, vagy rántotta sültkrumplival, vagy sült krumpli + virsli, hasonlók.
Vacsira lehetne a déli maradékot.
szia,
-káposztás tészta?(kb.500ft) vagy bármilyen tészta, az olcsó.
-én szoktam simán krumplit megsózom+bors+margarin, sütőbe, és utána teszek rá sajtot, meg eszek hozzá savanyúságot.
-de ez is jó amit írtál...vegyél kevesebb husit, hisz egymagadnak 1kg sok...
remélem kijössz a lóvédból....tök gáz ez...:-((
Kimaradt, hogy vacsira akár süthetsz palacsintát is, és ha nincs más, megszórod cukrozott kakaóval.
Ha a 2-eske által ajánlott tésztát veszel, akkor hagyd el a rizst (a keretbe a 2 nem fér bele), viszont akkor nincs rizs-fasírtod, de lehet valami rakottasod a főtt tésztából főtt tojással.
:D
Tojásos nokedli + karikára szelt (tányér szélén körberakott) csemege ubival! Nyami-nyami!
Bocsi,hogy idekontárkodom,de meglepett a 450-500 forintos tojás.Ketten is írtátok.Ti hol veszitek ennyiért?Ez nagyon sok.Mi mindig 35-40 forintért vesszük.Az M vagy L méretet.(pl piacon)
Egyébként főtt tészta,tejföllel,sajttal.Vagy vehetsz por alapú mártást(tegnap vettem tescoba carbonarat 110 ftért)
Tojásos krumpli szintén jó ötlet.
1-es vagyok a nagy magyar alföld kellős közepén!
Piacon kapok tojást 35-36-ért, de ezek jérce-tojások, és ha pl. nokedlit akarok készíteni, akkor már 2db-ot kell felütnöm, és az ugye már 70.-
Ha zöldségesben veszem, és nem kérek dobozt, mert vagy viszek neki, vagy adja zacsiban, akkor "csak" 43.--44.- Ft/db, ha dobozosat kérek, akkor 45-50 Ft/db.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!