Van 2000 forintom a hétre. Mit főzzek?
Az a baj, hogy kolis vagyok és nem tudom mit kellene ennem a héten.
Arra gondoltam, hogy valamit megfőzök és minden nap azt eszem, de nem tudom mi lenne jó.
Vagy ti mit ajánlanátok?
Csütörtökig kellene "kihúznom".
Amim van az hagyma, liszt, olaj, só, cukor és bors. De ennyi:S
Valami olyanra gondoltam, hogy talán veszek tojást, tejet, meg valami hús is jó lenne( mondjuk a tescóban, most 1 kg darálthús csak 850 ft, de akkor már csak 1150 forintom marad és nem tudom mit vehetnék mellé...talán valami olyasmit gondoltam, hogy veszek krumplit répát és kis levet hagyva megfőzöm a húst, beteszem a tepsibe, belepárolom a répát, meg a tetejére a krumplit pürének megcsinálom és leönthetném még akár tejföllel) ez még talán beleférne, bár nagyon neccesen...szóval nem tudom. Ti mit ajánlanátok?
Én Pesti vagyok most, de otthon, Miskolcon is ugyan ilyen drága a tojás.
Viszont most fogok boltba menni és azt tervezem, hogy veszek 2-3 doboz tejet, tésztát, tojást, almát, és szerintem csinálok valami egyszerűbb főzeléket. Most erre gondoltam:
Meg talán májat, de azt hiszem ezzel ki is fújtam a hétre. Almát tudok vinni reggel suliba is, a tej muszáj a kávé miatt (abból van még ilyen instant), a főzeléket meg ha megfőzöm 2 adagban, mert nincsenek nagy edényeim, akkor az olyan 4-5 napra elég, meg van tojás is amit ehetek reggelire, vagy vacsira...hm...lehet nem is kell a tészta:D Csak nem tudom sikerül e ezt megfőzni...:S Nem tudom hogy sikerül e...egyszer főztem otthon főzeléket, de azt nagyon elrontottam:(
Szerintetek kockáztassak vagy menjek biztosra?
kenyér tescoba 200ft ebből 1kilo az eláll keddig reggelinek hozzá sajtkrém (200ft) és egy kígyóubi 100ft, vagy zabpehely 200ft és ez szerdára csütörtökre egy kis cukorral felfőzöd ez kb700ft marad 1300
4kilo krumpli 400ft hozzá és egy csomag tészta 150ft ebből krumplistészta és a levéből pedig köménymagos leves ez megvan hétfőre meg keddre mer sok lesz belőle
marad 800ft-od 1kilo rizs 200 hozzá fél csirkemáj 500ft ebből tudsz csinálni rizses csirkemájas egytálételt ez elég szerdára és csütörtökre de ha veszel 1 lietr tartós tejet abból palacsinta és tejberizs is mehet vacsira vagy reggelire
nézd meg hol akciósok mert azzal sokat lehte spórolni
Köszönöm a válaszokat:) Már voltam a boltban is:) És meglepődtem magamon, hogy képes voltam megcsinálni:)
Szóval amit vettem az 3 l tej, keményítő, fél kg tészta, búzadara, lekvár, kis csomag delikát, 2 tejföl, és egy kg fagyasztott zöldség:) Nameg egy sajtos kifli, és így volt 2380 jó mert így pont megvan a vonatjegyre is:) És még van kb 150 forintom ha zsemle kellene vagy akármi:)
Mert az aprót elfelejtettem számolni:) de mindig nagyzolok úgyis(felfelé kerekítek mindent, és mindig többet mondok)
Szóval most örülök ennek:) Viszont valaki nem tudna segíteni a berakott recepttel? Hogy mennyi lehet ott az 1 csomag? 1kg? fél? Vagy csak 250 gramm?
Egyszerre amúgy is csak max fél kg fér be a lábasomba:) de a tejföl meg a keményítő miatt gondolom
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!