Hogyan lehet olcsóbban kijönni, ha valaki minden nap rendel kaját (1000-2000. - értékben) ebédre, + reggeli olyan 500-1000. -, szóval mondjuk egy nap elmegy 2-3ezer forint kajára, vagy ha bevásárol és otthon főz minden nap?
Ha főzöl magadnak, hidd el sokat megspórolhatsz. Főleg ha nem vagy válogatós és szereted a tésztaféléket és a főzelékeket ugyanúgy mint a húsokat.No meg húsokat is mikor akciós akkor kell megvenni, beteszed a fagyasztóba, akár 1-2 személyes adagonként is. Tehát nálad a legolcsóbb reggeli, ebéd és vacsi együtt 1 napra: 500Ft + 1000Ft + 500Ft = 2000 Ft egy napra? Nos, akkor egy hónapra csak kajára 60 rugót kéne költened, kevesebből is megvan ám pedig, csak rá kell venned magad hogy főzz. Lehet még élvezni is fogod egy idő után! :)
Kezdő háziasszony vagyok én is. De megtanultam, hogy tényleg, húst, száraztésztákat, rizst, olajat, és minden tartós vagy lefagyasztható cuccot akkor veszem meg mikor akciós. Ha van még kérdésed, írj csak vissza! :)
napi 1-2ezer ebédre,meg reggeli 500-1000,meg ehhez gondolom vacsi...
nekem kettőnk reggeli-ebéd-vacsira van kb 1500-öm,és eszünk húst bőven,de főzök mindent,péksüti helyett itthon csinálok reggelit
(pl este megsütök pizzát többet,az van vacsira meg másnap ebédre,reggelire pedig mindig gyümölcs+joghurt)
rendelni kb 3x annyiba kerül
1 kg elősötött, fagyasztott akármit már 1000 Ft alatt is símán megveszel, ehhez veszel 1 kg fagyasztott sülkrumplit az kb. 500 Ft.
nem kell egyben megenni, csak annyit sütsz ki amennyi kell, azaz elosztva 2, de inkább 3 napi ebéded megvan. ha veszel hozzá savanyúságot, akkor sincs az egész 2000 Ft fölött.
és ez még mindig drágább, mintha megcsinálnád magadnak.
úgyhogy sokkal, de sokkal olcsóbb, ha főzöl magadnak.
Mindig olcsóbb, amit te főzöl!
Számolj, ha a vendéglős is ugyanott vásárolja az alapanyagot, ahol te, ő még erre az összegre ráteszi a saját költségeit (gáz, víz, villany) + az alkalmazottak bére, egyéb adók és mindezek után még azt a hasznot is rászámolja, amit saját magának akar megtartani.
Ha te megveszed az alapanyagot, kevesebb gáz, víz stb. megy el, mert kevesebbet főzöl, hamarabb kész, nincs alkalmazott bére + adók + vendéglátós haszna. És ráadásul mégcsak nem is egy adagot hozol ki belőle, hanem maradékod (vacsorád) is lesz!
Egyszerre nagyobb adagot főzz, és adagonként fagyaszd le. Így nem kell mindennap főznöd,és változatosan ehetsz.
Egyedül a krumplis ételeket nem lehet lefagyasztani.
Süss ki nagy adag fasírozottat,fagyaszd le,főzelékhez vagy akár kenyérrel is eheted. Pörköltet,nokedli is lefagyaszthatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!