Kezdőoldal » Ételek, italok » Egyéb kérdések » Mit főzzek a páromnak? 5...

Mit főzzek a páromnak? 5 hétre megy ki külföldre dolgozni!

Figyelt kérdés

Kezdő szakács vagyok, milyen jó tippeket tudnátok adni, főtt ételt ill. süteményt illetően.Igazából csak az első pár napra szeretnék készíteni, mert utána jók lesznek a konzervek, és a zacskós ételek.

Várom az ötleteiteket.

22 L

2010. szept. 20. 23:13
 1/8 anonim ***** válasza:
83%

Fasírt, rántott hús, ezeket melegíteni se muszáj, meg lehet enni kenyérrel is, uborkával (én még időnként itthon is rákapok csak így kenyérrel és uborkával, mert finom, és nem igényel sok előkészületet).

Süteményből pogácsafélék jók útra, vagy ha édeset szeretnél, akkor a muffin, de semmi krémeset.

2010. szept. 20. 23:28
 2/8 anonim ***** válasza:
83%

Sütemény:első napra bármilyen kelt tészta:kakaóscsiga,pogácsa,vagy valamilyen aprósütemények.

Étel: attól függ,hogy a fagyasztott ételt tudja-e tárolni,és majd kimelegíteni. Ha igen,akkor bármit főzhetsz neki. Ha nem,akkor pl. sült hús,zsírral leöntve,és lehűtve. A pecsenye zsír jó kenyérre is. A fasírozott is eláll egy-két napig.

2010. szept. 20. 23:31
 3/8 anonim ***** válasza:
63%
A kaja bármi is furcsa ugyanannyi kint mint itthon. (Gondolok Ausztriai, Németországi hipermarket stb. )
2010. szept. 20. 23:38
 4/8 anonim ***** válasza:
84%
Főzz neki olyan dolgokat,amiket szeret.Hűtőtáskában ledobozolva 1 hétre készíthetsz bármit.Én mindenféle rakott ételt,főzeléket,süteményeket szoktam csomagolni(gondolom,autóval megy,mert ha nem,akkor storno,akkor semmit,el is kell cipelni)Halat is készíthetsz és gombás ételt,csak írd rá,melyik nap mit egyen meg,ha van gyorsabban romló is.Én mindenféléket szoktam,kivéve rántott ételek,mert a panír hidegen és "bepállva"szerintem pocsék.És tényleg,külföldön alig van eltérés a bolti árak között,max duplája lehet.Szóval meg lehet venni ott is mindenfélét,akár készételkonzervet is,legalább szerez egy kis gasztrnómiai tapasztalatot,sose árt.Jól záródó szögletes dobozokba pakolj és még mindegyiket külön kösd be nylon zacskóba is,kevesebb meglepetésre lehet számítani.
2010. szept. 20. 23:55
 5/8 anonim ***** válasza:
93%

Szia.Igaza van az eggyik elöttem szólónak.Itt kint is (Németország)majdnem mindent megkapni és nem nagy az eltérés az árakban.Én is csak pár napra szoktam hozni otthonról.Ha meg van fagyaszó kint akkor bármit hozhat ami felengedés után is fogyasztható.Amit nem lehet itt kapni az pl.túró,disznósjt meg a magyaros kolbász.

De a sült hús,rántott hús az jó ötlet.Süteménynek a pogácsát ajánlom vagy valamilyen száraz édeset.A krémes félék nem nagyon elállóak de ha rögtön megeszi akkor az is jó.(én már hoztam azt is)

2010. szept. 21. 00:15
 6/8 anonim ***** válasza:
76%
Nem hiszem, hogy amiatt akar valaki pakolni - első napokra - kaját, mert kint nincs, inkább az lehet szempont, hogy első napokban talán nem lenne ideje kajával foglalkozni - gondolom meló, beilleszkedés, mit is kell csinálni pontosan -, és ilyenkor ha hazaér a szállásra, jobb, ha már van kéznél valami, mint hogy még menjen is valahova, és persze a környéket is ki kell ismerni, hol tud vásárolni, és amikor már feltérképezi a terepet, megvan a napirend, akkor már tud vásárolni.
2010. szept. 21. 00:55
 7/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a segítségeteket.

Vitt főtt ételt, sütit, konzerveket, zacsis ételeket... :)

2010. szept. 26. 23:56
 8/8 anonim ***** válasza:
Hova ment a barátod?
2010. szept. 27. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!