Összeköltözés első pár hetében milyen ételeket érdemes késziteni a páromnak?
Kezdő vagyok.Bár sok mindent tudok már,pl fasirtot csinálni,ghánai levest,pörköltet,nokedlit,bolognai szószt stb.,de nem vagyok gyakorlott és fogalmam nincs,milyen ételeket készithetnék a páromnak,ami biztosra izlene neki és amit egyszerű,könnyű elkésziteni.Legtöbbször az a baj,ha eszembe jut valami finom,nem tudok leugrani a boltba venni,mert nincs pénzem rá.Pedig olyan jó lenne valami igazán finommal meglepni őt,mire fáradtan hazaér.
Állandóan csak krumpli van (főtt),esetleg tészta szósszal vagy csirke,amit a boltban található izesitővel megszórunk,bele tesszük a sütőzacskóba és megsül.Csinálni szoktam még neki salátát vagy a tojás minden verzióját.
Valami ötlet?A fent emlitett ételekből,amik biztosra vannak itthon (krumpli,tojás,tészta)milyen ételeket tudnék késziteni?
Az alapvető dolgok meg vannak itthon,pl izesitők,paradicsom sűritmény,hasonló dolgok :)
19/L
Ha csirke van otthon, akkor azt nemcsak sütni tudod: lehet pörkölt, vagy rizseshús is.
De tarthatsz otthon darálthúst is: fasírozott, (ez jó főzelék mellé is) rakott káposzta, bolonyai
Sertés-comb: rántani, brassói, pörkölt (ebből lehet húsos káposzta is), fokhagymás-tejfölös natúr szelet
A húsféleséget olyankor vedd meg és kiadagolva fagyaszd le, amikor akciós, vagy ha csináltok olyat, hogy havonta fizetés utáni nagybevásárlás. Ha nem csak csirke van a fagyóban, akkor már kitalálni is könnyebb, hogy mit főzz.
Leveseknél, főzelékeknél írd össze egy papírra, hogy otthon édesanyád miket főzött, akkor lesz egy listád, hogy miket is lehet főzni. Amelyiknek az elkészítési módjában nem vagy biztos, még időben utána tudsz nézni, vagy itt előtte való napokban rákérdezni.
Szerintem tök jó dolgot írt mindenki, mi az esküvő után költöztünk össze, de az esküvő előtti 2-3 hétben alapokat vettünk meg (liszt, cukor stb.), aztán húsok (amikor akciós, porciózva), illetve én a mézeshetek idején olyat főztem, ami a párom kedvence volt :). Most pedig mivel már hárman vagyunk, én is írtam egy listát, hogy milyen leves- főzelék-tésztaféle- húsétel-kelt tészta-saláta az, amit tudok már készíteni, és azokból válogatok, plusz újakat is szoktam. Így pénteken megtervezem a következő heti menüt (akciókhoz igazodva), bevásárolunk, és könnyebb főznöm.
Mi rászoktunk arra egyébként, hogy hétközben nincs ünnepi kaja (pl. májrizottó van, finomfőzelék volt stb.), hétvégére pedig "vasárnapi kaja", amivel szöszmötölhetek, előtte persze ezt is kigondolom, hogy mi legyen.
Előtte azért egyeztetek a Férjemmel, hogy mi esne neki jól (nem válogatós, de inkább választja a kakaós csigát, mint a buktát, és a fél tepsit meg is eszi :D), így a kedvében tudok járni :)
Ja, és nálam alap, hogy legyen mindig apróhús a fagyiban, darálthús, valamint valami csirke :) ebből már pörkölt, gulyásleves, hortobágyi, húsgombócos kaják, csirkepörkölt leves stb. pikk-pakk megvan és sokáig variálható.
Mondjuk én most paradicsomos gombócot főznék krumplival, vagy krumplis tésztát csemege uborkával :) nyámi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!