Tarját jól megsütni?
A. Nagyon nagyon forró serpenyőben (legjobb pl rácsos grillserpenyőben), hirtelen sütni.
B. Sütőben alufóliában/sütőzacskóban alacsony hőfokon, majd a végén rápirítani.
Én mindkettőt szoktam, soha nem szokott kiszáradni.
Egybesült tarját egy nagyobb duplaljú fém lábasban sütöm, aminek üvegfedele van, így látom is.
Zsírral sütöm és fokhagymával.Kis vizet kap alá, miután minden oldalát átpirítottam.
Sok évi tepsis-sütőben sütés után, áttértem fent a gázon sütésre,sokkal kényelmesebb így kezelni, forgatni, vizet pótolni. Az eredmény fantasztikusan omlós, ízletes hús.
Ha már szép pirosra sült, deszkán 10 percet pihentetem és úgy szeletelem fel.
Mártások mellé kizárólag így sütök tarját.
(pácolt szeleteket szoktam tepsiben is fólia alatt, de az egy másik verzio )
Akkor más módszert ajánlok. a tarja szeleteket ne vágd túl vékonyra. lisztbe forgasd bele. egy serpenyőben forrósíts zsiradékot. a belisztezett tarja mindkét felét süsd 4-4 percig., ha mind kisült tedd zsiradékkal kikent tepsibe, és tedd bele a húsokat. a megmaradt lisztes zsírt, egy is vízzel forrald be és pecsenyelevet öntsd rá a húsokra.
A tepsit szorosan fóliázd le, és kb 1 órát süsd. félidőben fordítsd meg, majd végül kitakarva egy kicsit piríts rá, de már óvatosan, nehogy kiszáradjon, szóval csak pár percet.
Finom puha az így elkészített tarjaszelet, de comb, karaj is tökéletesen puha lesz.
(először egybesültre gondoltam)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!