Megmaradt elég sok lángos tészta. Ha berakom sütőbe és úgy sütöm meg az jó lehet? Raknék rá tejfölt, tarját, sajtot. Lángost már nem akarok sütni, mert 2 napja azt esszük.
(esetleg ha nagyon lágy, -mert lángosnak lágyabb tészta kell mint pl kenyérlángosnak vagy pizzának- akkor gyúrd át kicsit liszttel. Ha túl lágy, és úgy kezded el sütni, akkor nagyobb eséllyel lenyomódik, és szalonnás lesz a tészta.
A másik trükk, hogy 2 percig elősütöd, attól kicsit feljön, és csak utána teszed rá a cuccot.
De úgyis érzed az állagán, hogy kíván e bármi változtatást. Valószínűleg csak egyszerűen meg kell sütni és kész. :))
Én szoktam bele rakni egy kicsit. Kb kilónként fél és 1 deci között.
Meg alapvetően olajos közegben csinálom a lángost, nem lisztesben.
Tehát olajjal kenem le kelés közben, aztán olajos kézzel gombócolom, utókelesztem, olajos kézzel húzom szét lángosnak, és teszem az olajba sülni.
Így tisztább, nem lisztezek össze semmit, nem tapad oda semmihez, nem lisztezem össze sütőolajat, (ami égne az alján) nem kell utána annyit takarítani, stb.
Elrakni is olajjal lekenve szoktam, ezért gondoltam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!