Puha lángos titka? Tippek?
A burgonyától lesz kemény. A lángos tésztába mindig kell kefir vagy tejföl ,és mivel kelt tészta és bő forró olajban sütjük ezért csak a tojás sárgája kell bele.
A másik trükk az ,hogy bő zsírban sült tésztákba kell ,tenni fél deci rumot. A tészta nem szivaja meg magát olajjal sülés közben és puha marad. A tésztát ne nagyon nyujtsd ki vékonyra amikor formázod a kezeddel ,inkább csak a közepét kicsit: Jó forró olajba dobd bele.Kb 170C-os olaj kell. Nekem kefires lángos receptem van .előnye ,hogy puha és 5 napig tárolhatod a hütőben.
Kefires Lángos
1kg liszt 1 evő kanál só
3pohár kefir / kis poharas /
2tojás sárgája
fél deci rum
2dl tejben 5dkg élesztőt felfutattunk
Majd kelt tésztát dagasztunk, 60 perc alatt duplájára kelesztjük. A tésztát meleg helyen kell keleszteni. Ha meg kelt akkor lehet a hütőbe tenni.
5 napig, hütőben lehet tárolni a tésztát.
Az az egész titka, hogy egy jó lágy tésztát kell készíteni, és nem olyat, amiből kelesztés előtt gombócot lehet formálni! Az a pizza tészta!
A krumplis lángos nem jó! Egyrészt, nehezebb elkészíteni mint a hagyományost, másrészt az íze se olyan jó.....
Ez a legjobb.:
0.5 kg bl55 búza finomliszt,
3dl langyos víz
25 dkg élesztő+kb 1dl langyos víz és egy tk cukor
Só kb egy csapott evőkanál
Az élesztőt felfuttatjuk, beleöntjük a fél kiló, sós lisztbe, összedolgozzuk és hozzáöntjük a langyos vizet, és egy nyúlósabb masszát készítünk, (azért ne legyen annyira nyúlós, hogy már szinte tocsog) majd letakarjuk és 1 órát kelesztjük. Sok olajat melegítünk, legalább egy 5-10 percen át és a lángosokat benne kisütjük. Egy oldal MAXIMUM 1-2 perc! Kész! Ilyen egyszerű!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!