Jó bevált házi lángos recept valakinek?
Ez még a nagymamámtól van:)
Hozzávalók:
- 2 pohár kefír,
- 1 egész tojás,
- 2,5 dkg élesztő,
- 2 kávéskanál só.
Elkészítés:
ezeket jól összekeverni és fél órát állni hagyni. (jó nagy edényben). Állás után pontosan 55 dkg liszttel kell összekeverni és bedagasztani. Miután bedagasztottad lefedni folpackkal és egy éjszakára hűtőbe tenni. Forró olajban kell sütni és a masszából kell markolni és olajos kézzel nyujtogatni vékonyra. Papírra szedni mert nagyon olajos.
A liszt azért kell pontosan nehogy túl lágy legyen.
Fokhagymaval, kaporral is lehet izesiteni a tejfolt.
Meg is lehet tolteni a langost kolbasszal, zoldseggel.
Feltétes válaszadó:
SImán fokhagymával megkenve is isteni, sokszor csak úgy eszem.
Manapság már vannak "újító" lángosok is, amit pl. túrósan-szalonnásan adnak vagy épp bolognai raguval. Ha kíváncsi vagy az újdonságokra, szerintem egy netes keresés ezer meg egy verziót kiad:)
Nekünk ez a recept jött be:
Maximum száz forintból (valamikor a kilencvenes évek elején)
Lángos
Hozzávalók:
1kg liszt (18Ft)
1 pohár tejföl (2dl, 18Ft)
1/2l tej (11Ft)
5dkg élesztő (3Ft)
1 tojás (4Ft)
5 csapott kávéskanál só
Olaj a sütéshez
Lazán összekeverjük a hozzávalókat, az élesztőt nem futtatjuk, csak elmorzsoljuk.
Olajos nylonzacskóban 24 órára hűtőbe tesszük (egy hétig is eláll).
Mikor szükségünk van rá, elővesszük, annyit letépünk a masszából amennyire szükségünk
van és bő forró olajban kisütjük.
Tetejét gazdagíthatjuk tejföllel, reszelt sajttal. Fortélya a lángos készítésének:
olajos kézzel szakítunk a masszából, kézzel széthúzkodjuk (körkörösen, belülről kifelé),
s így tesszük a forró olajba sütni.
Vigyázzunk hogy a zacskóban legyen elég hely, mivel kelés közben a tészta
két-háromszorosára is megdagadhat.
Jó étvágyat!
Köszi mindenkinek!
Üdv, Feltetes kerdezo :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!