Ha leveles tésztából csinálom a sósrudakat, akkor csak ki kell venni a csomagolásból, megkenni tojással, felvágni és megsütni? Nem kell külön külön olajozni a lapokat?
Az alját azért olajozd meg, vagy sütőpapírt használj, hogy ne ragadjon le!
Ha tölteléket akarsz bele, akkor nyújtsd ki a tésztát, vágj téglalapokat, tedd bele a motyót (de ne túl sokat) és kettéhajtod.
Én szoktam olyat ugyanilyen módszerrel, hogy virslit teszek közé, feltekerem, kicsit kilapítom aztán, megvagdosom a tetejét és sajtót szórok rá. Az is nagyon fini :)
Nem kell semennyire sem olajozni sem alul sem felül, van abban elég zsiradék. A sütőpapír a mosogatás megkönnyítését szolgálja.
Csak ki kell a tésztát megfelelő vastagságúra nyújtani, szaggatni, darabolni, vagy ahogy írták kockára vágva akármivel megtölteni.
Tojással lekenni, amivel akarjuk meg lehet szórni, reszeltsajt, magvak, és forró sütőben aranysárgára sütni.
Szia!
Én hasonlóan készítem, mint a 2-es. Nem olajozom. Viszont a nyújtásnál lisztet használok.
Szoktam csavart masnit is készíteni ebből a tésztából a következő módon: kinyújtom a tésztát vékonyra. Resztelt sajtot összekeverek kicsi sóval, pirospaprikával. Ezt a tészta egyik felére szórom, majd ráhajtom a másik felét. Jól összenyomkodom, s újból eredeti nagyságúra (vékonyra) nyújtom. Felcsíkozom, s egy egy csíkon "tekerek" egyet, s tepsibe rakom, majd megsütöm. Szerintünk nagyon finom :)!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!