Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell jó rántást csináln...

Hogyan kell jó rántást csinálni, hogy ne legyen csomós?

Figyelt kérdés

leveszem a tűzről, hagyom egy kicsit állni, majd felöntöm hideg vízzel, na és innen szokott rossz lenni, mert elkezdem keverni és annyira összeáll.

ebben a fázisban teljesen el kell kavarni a vízzel a rántást és úgy a levesbe főzelékbe, vagy csak csak pár kavarás és zutty bele?


2010. jan. 25. 13:42
 1/9 anonim ***** válasza:

Én ilyet soha nem csináltam,hogy leveszem ,várok,felöntöm és majd így a levesbe!

Nekem fő a levesem,vagy főzelékem,közben megcsinálom a rántást és ha kész azonnal beleöntöm.Soha nem volt még csomós!

Sok sikert!!!

2010. jan. 25. 13:56
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!


Odáig jó, hgoy elkészíted a rántást :)


Nem kell kihűteni, a forró rántáshoz kell nagyon vékony sugárban engedni hideg vizet (apránként) és közben állandóan kevergetni, nekem így sose csomós.


De, ha tutira akarsz menni, ne fakanállal, hanem kézi habverővel keverd, úgy tuti nem fog becsomósodni.


Sok sikert!

2010. jan. 25. 13:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:

Lemaradt

mivel a rántás sűrítésre van kitalálva,mikor te öntesz bele egy kevés folyadékot,azt rögtön besűríti,és mivel kevés a folyadék,csomós lesz.

2010. jan. 25. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
Ja, azt kifelejtettem, hogy így a felhígított rántst kell hozzáönteni a sűrítendő ételhez (ami forrjon)
2010. jan. 25. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Az is segít, ha szűrőn át kevered bele az ételbe a rántást.
2010. jan. 25. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia! Már kikísérleteztem. Vagy veszel ki egy adagot a kaja saját levéből és lehűtöd, ez macerásabb, de az íz nem higul. Vagy HIDEG vízzel kell felengedni, a meleg kapja össze!
2010. jan. 25. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 anonim ***** válasza:
ja, és gyors öntsd a kajába amit sűrítesz.
2010. jan. 25. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim válasza:
Forró rántáshoz hideg víz kell,hideg rántáshoz pedig forró víz.Ott rontod el,hogy kihűtöd,és hideg vizet adsz hozzá.
2010. jan. 25. 16:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim válasza:
ja,és teljesen jól el kell kavarni a rántást,és csak úgy a levesbe.
2010. jan. 25. 17:03
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!