Hogyan kell hagymás paprikás rántást csinálni? És honnan tudom h mennyit kell?
Figyelt kérdés
2008. júl. 29. 14:50
1/1 anonim válasza:
Három evőkanálnyi olaj, ebbe egy fél fej hagyma apró kockára vágva. Ezt pirítgatod szép komótosan, nem nagy lángon. mikor kezd üvegesedni ( ez azt jelenti, hogy olyan majdnem átlátszó lesz a hagyma) akkor beleraksz egy evőkanálnyinál kicsivel több lisztet és pirítgatod. Ha kicsit megbarnult akkor leveszed a tűzről és beleraksz fél evőkanálnyi pirospaprikát. Két gyors kavaró mozdulat, és beleöntöd az ételbe, aminek forrnia kell, különben csomós marad. Sokan úgy csinálják, hogy a kész rántást, hideg vízzel felengedik és elkeverik, hogy ne legyen csomós, de nekem az előbbi módszer jobban bevált, mert mikor forr az étel, a buborkékok úgymond szétverik, és tuti nem marad csomós. Ha a rántás benne van, rögtön meg kell keverned a kaját. Ez a mennyiség amit leírtam, kb három liternyi krumpli/borsó stb levesre elég. Mindig kicsit csinálj, mert hozzátenni még mindig könnyebb mint kivenni belőle,aztán majd az évek meg a rutin megtanítank, hogy mibe mennyi kell:) Ja, ha a lisztet nem barnítod meg, akkor jobban fog sűríteni, viszont barnábban meg finomabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!