Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Paprikas krumplit szeretnenk...

Paprikas krumplit szeretnenk csinalni virsilvel hogyan keszitsem el hogy ne legyen olyan leveses? Hanem finom szaftos legyen?

Figyelt kérdés
2009. jún. 29. 19:04
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

A paprikáskrumlira ne önts sok vizet,csak amennyi ellepi.Ha megfőtt és mégis több a leve,mint kellene zegyél bele egy kanál pitospaprikát meg,és forrald össze.Persze,ha sok a víz,akkor ez nem használ,akkor legfeljebb krumpliporral sűrítheted,de ettől nem biztos,hogy az íze is jó lesz.


a virslit meg külön főzd emg és csak amikor már kiszetted a tányérba, akkor darabold bele :)

2009. jún. 29. 19:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
1 kg krumplihoz kell 20-25 dkg vöröshagyma, amit apró kockákra vágunk. Forró zsiradékra tesszük, megsózzuk és üvegesre dinszteljük. A tűzről levesszük és rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük a hagymával és öntünk rá kb fél deci vizet. Visszatesszük a tűzre és gyakori kevergetés mellett addig főzzük, amig a lé elfő. Újra felöntjük kb 1 deci vízzel és újra addig főzzük sűrű kevergetés mellett, amig a lé elfő. És megismételjük harmadszor is a felöntést és elfőzést.(összesen kb. 10 perc) Most már annyira sűrű kell legyen a paprikás hagymás szaft, hogy a krumplit rátesszük és annyi vizzel eresztjük fel, hogy a krumplit majdnem ellepje, de ne lepje el egészen. Só, ízlés szerint bors, csípős zöldpaprika, 1 szem paradicsom. A kolbászt akkor tesszük bele, amikor már majdnem puha a burgonya, a virslit pedig, ha már puha a krumpli. Ebben az esetben nem kell a krumplival sűríteni, nem kell szétfőzni a krumplit, és sűrű, tartalmas szaftja lesz az ételnek, amit minden férfiember boldogan tunkol ki a tányérból. (A zsiradék a hagyma dinszteléséhez lehet szalonnazsírja is, úgy még finomabb)
2009. jún. 29. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

ahhoz, hogy ne legyen híg a leve, sok hagymát tegyél bele, és ha van otthon, főzz bele paradicsomokat, paprikákat is.

én üveges lecsót szoktam bele rakni, fél üveggel, és így garantáltan nem híg a leve, és iszonyúan finom.

ekkor természetesen nem rakok bele friss paradicsomot, paprikát.

2009. jún. 29. 19:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Paprikás krumpli


Nagyítás!


Hozzávalók 2 személyre:

# 6-8 burgonya

# 2 hagyma

# 1 csomag virsli

# kolbász

# só

# bors

# pirospaprika

# olaj

# víz


Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, beletesszük a hagymát és a felkarikázott kolbászt, és megpirítjuk. Lehúzzuk a lábast a tűzről, és megszórjuk 2 fakanálnyi pirospaprikával. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított és kockára vágott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítőt is tehetünk bele, és addig főzzük, amíg a burgonya majdnem meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Friss kenyérrel, savanyú uborkával tálaljuk.


amúgy a sok hagymától lesz elég sűrű, emg tegyél hozzá jó sok pirospaprikát, meg nálunk "fant" a neve, oylan por amit paprikásos gulyásos ételekhez lehet rakni

2009. jún. 29. 19:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Az olajon megpirítod a hagymát,mikor már majdnem jó,rakol rá paprikát paradicsomot,ezzel még összeforralod,aztán öntöl rá egy nagyon picike vízet,adsz hozzá piros paprikát,sót,borsot,ízesíted. Hozzá rakod a krumplit,annyi víz kell hogy legyen rajta,hogy épp hogy ellepje. Mikor a krumpli már majdnem meg főtt,hozzá rakod a virslit. Így szép sűrű lesz. Ja és még valami, nagy lángon kell főzni!


Én így szoktam,és nagyon finom szokott lenni,mindenki dícséri :)

2009. jún. 29. 19:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/8 anonim ***** válasza:
65%
én már nem írom le sokadszorra....(De én ezt főztem)
2009. jún. 29. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
én így szoktam: kis szalonnát teszek oda a gázra, utána megy bele a kolbász, aztán a hagyma és a lebbencs tészta, és végül a krumpli. ezekre teszek pörkölt krémet, gulyás krémet, piros aranyt és piros paprikát, majd felöntöm kis vízzel és nem lesz leveses egyáltalán.
2009. jún. 30. 11:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/8 anonim válasza:

Én így szoktam:

Jó sok hagymát (mennyiséget azért nem írok, mert mikor mennyi krumpliból csinálom) teszek oda olajban, vagy ha van szalonna, akkor annak a zsírjában. Mikor üveges, felöntöm egy dl vízzel. Elforr a víz, és ezt még egyszer megismétlem. Én ilyenkor szoktam a lecsót beletenni. Aztán ráteszem a krumplit és azt is "üvegesre" pirítom a hagymával együtt. Mikor üveges, akkor öntöm fel vízzel, hogy jól ellepje. Amikor felforrt, akkor teszem bele a pirospaprikát. Közepes lángon főzöm, aztán mikor már majdnem kész, beleteszem a virslit és felveszem max.-ra a gázt. Kb. 10 percig így főzöm, és mire a virsli megfő, addigra nagyon finom, sűrű szaftja lesz. ;) A fűszereket is akkor szoktam beletenni, amikor már fő a kaja.

2009. jún. 30. 22:51
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!