Paprikas krumplit szeretnenk csinalni virsilvel hogyan keszitsem el hogy ne legyen olyan leveses? Hanem finom szaftos legyen?
A paprikáskrumlira ne önts sok vizet,csak amennyi ellepi.Ha megfőtt és mégis több a leve,mint kellene zegyél bele egy kanál pitospaprikát meg,és forrald össze.Persze,ha sok a víz,akkor ez nem használ,akkor legfeljebb krumpliporral sűrítheted,de ettől nem biztos,hogy az íze is jó lesz.
a virslit meg külön főzd emg és csak amikor már kiszetted a tányérba, akkor darabold bele :)
ahhoz, hogy ne legyen híg a leve, sok hagymát tegyél bele, és ha van otthon, főzz bele paradicsomokat, paprikákat is.
én üveges lecsót szoktam bele rakni, fél üveggel, és így garantáltan nem híg a leve, és iszonyúan finom.
ekkor természetesen nem rakok bele friss paradicsomot, paprikát.
Paprikás krumpli
Nagyítás!
Hozzávalók 2 személyre:
# 6-8 burgonya
# 2 hagyma
# 1 csomag virsli
# kolbász
# só
# bors
# pirospaprika
# olaj
# víz
Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk és kockára vágjuk. Kevés olajat forrósítunk egy lábasban, beletesszük a hagymát és a felkarikázott kolbászt, és megpirítjuk. Lehúzzuk a lábast a tűzről, és megszórjuk 2 fakanálnyi pirospaprikával. Átkeverjük, majd hozzáadjuk a megmosott, megtisztított és kockára vágott burgonyát és felöntjük annyi vízzel, ami majdnem ellepi. Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítőt is tehetünk bele, és addig főzzük, amíg a burgonya majdnem meg nem puhul. Ekkor hozzáadjuk a felkarikázott virslit, és addig főzzük, amíg meg nem puhul. Friss kenyérrel, savanyú uborkával tálaljuk.
amúgy a sok hagymától lesz elég sűrű, emg tegyél hozzá jó sok pirospaprikát, meg nálunk "fant" a neve, oylan por amit paprikásos gulyásos ételekhez lehet rakni
Az olajon megpirítod a hagymát,mikor már majdnem jó,rakol rá paprikát paradicsomot,ezzel még összeforralod,aztán öntöl rá egy nagyon picike vízet,adsz hozzá piros paprikát,sót,borsot,ízesíted. Hozzá rakod a krumplit,annyi víz kell hogy legyen rajta,hogy épp hogy ellepje. Mikor a krumpli már majdnem meg főtt,hozzá rakod a virslit. Így szép sűrű lesz. Ja és még valami, nagy lángon kell főzni!
Én így szoktam,és nagyon finom szokott lenni,mindenki dícséri :)
Én így szoktam:
Jó sok hagymát (mennyiséget azért nem írok, mert mikor mennyi krumpliból csinálom) teszek oda olajban, vagy ha van szalonna, akkor annak a zsírjában. Mikor üveges, felöntöm egy dl vízzel. Elforr a víz, és ezt még egyszer megismétlem. Én ilyenkor szoktam a lecsót beletenni. Aztán ráteszem a krumplit és azt is "üvegesre" pirítom a hagymával együtt. Mikor üveges, akkor öntöm fel vízzel, hogy jól ellepje. Amikor felforrt, akkor teszem bele a pirospaprikát. Közepes lángon főzöm, aztán mikor már majdnem kész, beleteszem a virslit és felveszem max.-ra a gázt. Kb. 10 percig így főzöm, és mire a virsli megfő, addigra nagyon finom, sűrű szaftja lesz. ;) A fűszereket is akkor szoktam beletenni, amikor már fő a kaja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!