Hogy kel paprikás krumplit csinálni? Az értékeket pontosan.
"Az értékeket pontosan."
Na ezzel van a baj. Mert aki már egy kicsit rutinos az érzésre teszi bele a cumókat,és igazából nem méricskéli az összetevőket.
Egy kezdő meg bárhogy is dekázgat,az első 3-4 étele úgysem lesz a legjobb.
ez amúgy nagyon érdekes,mert én abszolűt kezdő voltam a konyhában kb 2 éve és az első amit megfőztem gombás szelet volt...úgy álltam neki,hogy felhívtam aput(aki amúgy istenien főz),megkérdeztem miből mennyit vegyek,majd telefonon elmondta,hogy főzzem meg,sorban a folyamatokat.nem méricskéztem semmit,az íze ugyanolyan lett,mint amit apu szokott készíteni,mindenkinek ízlett :)
büszke voltam magamra...azóta több mindent megtudok főzni...ez amúgy olyan vagy van hozzá érzéked vagy nincs dolog szerintem....
ja és nem úgy mondta,hogy én közben főztem,hanem elmondta n azt leírtam aztán megfőztem :)
24/N
Most főzöm, de csak saccolom, hogy mit raktam bele:
2 evőkanál zsír;
1,5 kg hagyma;
5 kg krumpli;
1 kg lecsókolbász;
1 fej fokhagyma;
bors, pirospaprika, só;
1 xxl tubus pirosarany; /só szelíden, ez is sós/
Hagymát felkockázod, üvegesre párolod a zsíron;
Felengeded kb 1 liter vízzel, beleteszed a pirosaranyat;
Megpucolod a krumplit, nagyobb hasábokra vágod, beleteszed, felengeded annyi vízzel, hogy éppen ellepje;
Megborsozod, ha nem elég sós, akkor megsózod.
Felvágod félkarikákra a lecsókolbászt, beleteszed, készre főződ, pirospaprikát a kolbásszal együtt tedd rá.
Lehet bele 2-2 db paprikát és paradicsomot is rakni, mehet a krumplival.
"már ugy ahogy tudok fözni:)csak ezt most csinálom elöször,és kicsit félek töle,h nem fog eltünni a viz."
Annyi vizet tegyél rá, hogy éppen ellepje a krumplit, és hagyd egy picit "szétfőni", a kioldódó keményítő szépen besűríti a szaftot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!