Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kel paprikás krumplit...

Hogy kel paprikás krumplit csinálni? Az értékeket pontosan.

Figyelt kérdés
2011. júl. 1. 09:40
 1/10 anonim ***** válasza:

[link]

[link]

[link]


Satöbbi.

Egyébként gugli:)

2011. júl. 1. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

"Az értékeket pontosan."

Na ezzel van a baj. Mert aki már egy kicsit rutinos az érzésre teszi bele a cumókat,és igazából nem méricskéli az összetevőket.

Egy kezdő meg bárhogy is dekázgat,az első 3-4 étele úgysem lesz a legjobb.

2011. júl. 1. 09:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:

ez amúgy nagyon érdekes,mert én abszolűt kezdő voltam a konyhában kb 2 éve és az első amit megfőztem gombás szelet volt...úgy álltam neki,hogy felhívtam aput(aki amúgy istenien főz),megkérdeztem miből mennyit vegyek,majd telefonon elmondta,hogy főzzem meg,sorban a folyamatokat.nem méricskéztem semmit,az íze ugyanolyan lett,mint amit apu szokott készíteni,mindenkinek ízlett :)

büszke voltam magamra...azóta több mindent megtudok főzni...ez amúgy olyan vagy van hozzá érzéked vagy nincs dolog szerintem....

2011. júl. 1. 10:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:

ja és nem úgy mondta,hogy én közben főztem,hanem elmondta n azt leírtam aztán megfőztem :)

24/N

2011. júl. 1. 10:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 anonim ***** válasza:

Most főzöm, de csak saccolom, hogy mit raktam bele:


2 evőkanál zsír;

1,5 kg hagyma;

5 kg krumpli;

1 kg lecsókolbász;

1 fej fokhagyma;

bors, pirospaprika, só;

1 xxl tubus pirosarany; /só szelíden, ez is sós/


Hagymát felkockázod, üvegesre párolod a zsíron;

Felengeded kb 1 liter vízzel, beleteszed a pirosaranyat;

Megpucolod a krumplit, nagyobb hasábokra vágod, beleteszed, felengeded annyi vízzel, hogy éppen ellepje;

Megborsozod, ha nem elég sós, akkor megsózod.

Felvágod félkarikákra a lecsókolbászt, beleteszed, készre főződ, pirospaprikát a kolbásszal együtt tedd rá.


Lehet bele 2-2 db paprikát és paradicsomot is rakni, mehet a krumplival.

2011. júl. 1. 10:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 anonim ***** válasza:
mondjuk én a pirospaprikát a hagyma megdinsztelése után teszem bele,miközben lekapcsolom alatta.(ne keseredjen meg),pirosaranyat nem teszek bele egyáltalán,az nekem túl mű,de ahány ház,annyi szokás...
2011. júl. 1. 11:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 A kérdező kommentje:
már ugy ahogy tudok fözni:)csak ezt most csinálom elöször,és kicsit félek töle,h nem fog eltünni a viz.
2011. júl. 1. 11:15
 8/10 anonim ***** válasza:
amikor már úgy érzed minden puha,akkor takard ki,és akkor elfő a víz
2011. júl. 1. 11:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat!
2011. júl. 1. 12:03
 10/10 anonim ***** válasza:

"már ugy ahogy tudok fözni:)csak ezt most csinálom elöször,és kicsit félek töle,h nem fog eltünni a viz."


Annyi vizet tegyél rá, hogy éppen ellepje a krumplit, és hagyd egy picit "szétfőni", a kioldódó keményítő szépen besűríti a szaftot.

2011. júl. 2. 10:39
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!