Hogyan lehet paprikás, sós krumplit csinálni?
Amikor voltunk Hévíz-en, akkor egy utcai sütödénél ettem egy nagyon finom krumplit. Egyben volt, pici, paprikás és nagyon sós. Azt hiszem olajban sütötték tárcsán.
Ha valaki tudja, mire gondolok, legyen szíves leírni, hogy hogyan készül.
Előre is köszönöm :) .
Talán erre gondolsz:
Az újburgonyát, ami még aprószemű sós vízbe áztatjuk, majd lekapargatjuk a héját, hogy a rózsaszín is rajta maradjon. Forró, bő zsiradékon mesütjük, s mikor kivesszük az olajból, kicsit lerázzuk az olajat róla, majd sóval elkevert pirospaprikába forgatjuk (nem kell sok, csak amennyit a krumpli felvesz.
Ha nem akarod, hogy nagyon zsíros legyen papírtörlővel törölgesd le a szita alját miután lerázogattad az olajat.
Én szoktam sima krumpliból is csinálni, ha van türelmem karalábévájóval kis gömböket vágok, s azt sütöm meg; ha nincs, akkor csak felkockázom a krumplit, és úgy csinálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!