Krumpli főzeléket szeretnék csinálni. Nagyon szeretem de félek hogy a rántást elrontom.2 kg krumplihoz milyen legyen a rántás aránya?
:) akkor inkább másfél kg. nem baj ha marad holnapra is. hogyan csináljam a habarást?
köszi hogy irtál
krumplit megfőzöd annyi vízben + hagyma + babérlevél + só + amilyen fűszer neked bejön, ami épphogy ellepi, kis hideg vízben kb. 3 púpozott evőkanál lisztet elkeversz, csomómentesre, hozzáadod a tejfölt (nagy dobozos), elkevered (csalj a botmixerrel én is azzal szoktam, úgy tuti csomómentes) a meleg főzővízből hozzáadsz egy keveset és összekevered, + kis pirospaprika - ezt állandó kevergetés mellett hozzákevered a krumplihoz...kis petrezselyem is mehet bele..ha összeforralás után túl híg ...kis hideg vízbe lisztet raksz és meleg vízzel felhígítod, ezt a főzelékhez teszed, újra összeforralod
(amúgy rántással is csinálhatod, de a habarás könnyebb és finomabb is szerintem:) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!