Hogyan csináljátok a zöldborsó főzeléket?
Mikor kell beletenni a pirított cukrot meg a tejcit?
Holnap azt akarok csinálni.
Köszike a segítséget !!!
Én saját recept alapján csinálom, eredetileg mert diétáztam, most már mert sokkal finomabb: megfőzöm a borsót, só, bors, bazsalikom, petrezselyem, pirospaprika és fokhagyma van a főzővizében, meg három babérlevél, ha nem felejtem el.
Amikor megfőtt, behabarom: egy üveges borsóhoz (kb. 30 deka) 4 evőkanál joghurtot és 4 evőkanál lisztet összekeverek, felöntöm a főzőlével (bár ha nincs kedvem szórakozni vele, akkor csak meleg csapvízzel), ráöntöm a borsóra és még 2 percig forralom.
Cukor, tej nincs benne egyáltalán, így nem lesz nagyon édes, viszont nagyon pikáns :)
friss, vagy zsenge mirelit borsót annyi vízben felteszek, amennyi ellepi. egy kis delicáttal sózom. egy csipet szódabikarbónát teszek bele, így szép zöld marad. ha puha
világos, fokhagymás, paprikás rántást készítek, azzal sűrítem be.egy csokor frissen vágott petrezselyemmel fejezem be.Ha nem elég édes pl a fagyos borsó, akkor egy pici cukrot is teszek bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!