A zőldborsó levesbe egészbe teszem bele a hagymát vagy apróra vágom? Gyors választ kérek
Én apróra vágom, megdinsztelem, arra teszem rá a borsót és még lé nélkül azt is párolom. Mire megfő a leves, szinte teljesen szétfő, nem is látszik, hogy benne van.
Anyukám csak simán belerakja vízbe a borsót meg a zöldségeket, úgy teszi fel főni, ő egészben teszi bele a hagymát.
Én meg nem is teszek bele hagymát....:D
Úgy szoktam, hogy kicsi olajon a zöldségeket (répa, petrezselyemgyökér, krumpli, borsó) egy picit pirítom, ha már érzem, hogy jönnek ki az illatok a zöldségekből, akkor egy pici pirospaprikát és lisztet teszek rájuk, 1-2 deci vízzel felöntöm, hogy a liszt ne csomósodjon, jól elkeverem, utána felengedem vízzel, teszek bele sót, és hagyom főni. Amikor már majdnem kész, teszek bele petrezselyemzöldet (egészben, mert nem szeretjük, és ha kész a leves, akkor könnyen ki lehet szedni), és szaggatok bele nokedlit. Innentől már csak egyet "rottyan" és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!