Én a boltban szoktam venni Maggi port hozzá, de 2-3 db kell, mert több a hús és nálunk 300-390 ft-ig van a db ára. Van valami finom recept. Nem csinálhatom erősre, mert 2 pici gyermekem van és akkor ők nem ennék meg.
apróra vágott dinsztelt hagymára rakom a darált húst, megpirítom rajta addig, amíg a leve is el nem fő, majd felöntöm paradicsomsűrítménnyel.( ami dobozban kapható fél liter 139ft a sparban, tehát nem tömény püré)majd beleöntöm a lecsöpögtetett babkonzervet (kinley bab asszem így hívják) 2 dobozzal, és 1 doboz szintén lecsöpögtetett kukoricakonzervet. sózom, borsozom, csilizem.
2011. szept. 21. 15:02
Hasznos számodra ez a válasz?
2/12 anonim válasza:
NAGYON NEM CIFRÁZOM TÚL.
dINSZTELEK HAGYMÁT,AZTÁN RÁTESZEM A DARÁLTHÚST VAGY A VIRSLIT VAGY A KOLBIT (ATTÓL FÜGGŐEN, MI VAN OTTHON).
Bocs a CL benyomódott...
Szóval,ha ezek összepároltam, megy rá só, bors, bazsalikom, kakukkfű és a konzerv bab és kukorica is. Ja, és a paradicsom konzerv. Jól összerotyogtatom, kóstolom. Ha úgy érzem, teszek hozzá egy kis cukrot.
A gyerekeknek szedj ki belőle, a maradékba tehetsz erőspistát vagy chili port. Vagy erős ketchup-öt.
Üdv!
2011. szept. 21. 15:04
Hasznos számodra ez a válasz?
3/12 anonim válasza:
az első kommentelő jól csinálja én is úgy szoktam:D
2011. szept. 21. 15:11
Hasznos számodra ez a válasz?
4/12 anonim válasza:
Kotányi Chillis bab fűszerkeveréket szoktam venni, nagyon finom, ennek kb a felébe beleforgatom a kockákra vágott csirkemellet, hagymát dinsztelek, teszek bele kiskanál pirpspaprikát, ebbe beleforgatom a fűszeres húst, kifehéredésig keverem,megszórom oreganoval és bazsalikommal, 3-4 db összevágott fokhagymával, kis őrölt borssal, majd felöntöm vízzel és negyed órát főzöm, ekkor teszem bele a konzerv chillis babot (vagy a főtt piros babot), 1 kanál ketchupot, ezzel csak pár percig főzöm, míg a szaftja sűrű lesz, ilyenkor ha van otthon még szoktam friss bazsalikomot is beletenni. Vajas fokhagymás pirított kiflivel szoktuk enni.
2011. szept. 21. 15:13
Hasznos számodra ez a válasz?
5/12 anonim válasza:
Nem Maggit kell venni,hanem sima Teszkós,vagy Aldis saját márkás alapot,aminek 99-109 Ft darabja.Ugyanolyan finom mint a Maggis,vagy a Knorros.
2011. szept. 21. 15:34
Hasznos számodra ez a válasz?
6/12 anonim válasza:
Ha nem csíp akkor az nem chilis bab hanem sima húsos bab.
Én hagymát dinsztelek apróra vágott füstölt szalonnán, majd a darált sertéshúst nemhogy kifehéredésig sütöm hanem egészen világosbarnára is pirítom, miután megpároltam 1 deci finom vörösborban. A tűzről lehúzva ezután atforgatom az egészet kevés őrölt paprikában. Az előző este beáztatott tarkabab csak ezután következik, de ehhez már öntök vizet is annyit, hogy rendesen ellepje. kb. fél óra után mehet hozzá a sűritett paradicsom (vagy ha szezonja van akkor igazi), majd a gomba, darabolt chili, darált erőspaprika, zúzott fokhagyma, bors, kukorica, borsó. A végén a vizet mindenképpen pótolni kell mert később a bab állásában is beszívja és kicsit száraznak tünhet. Jó étvágyat!
2011. szept. 21. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
7/12 anonim válasza:
szerintem meg ha pikáns az bőven jó pláne ha a gyerekei is szeretnének enni :D attol még a csípős szót használjuk rá...:D éttermekben se szabad túl csípősre csinálni semmit:D mivel lehet bele rakni még utólag is akinek kevés ,de nem mindenki szereti ha lerohad a nyelve tőle...(1 szakács tanuló):D^^
2011. szept. 21. 22:24
Hasznos számodra ez a válasz?
8/12 anonim válasza:
A csípős ízt a csípős ételre használom, a pikáns ízt pedig a pikánsra készült ételre! Bocsáss meg te "szakember"...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!