Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tepertőt hogy csináljátok?

A tepertőt hogy csináljátok?

Figyelt kérdés
Én szívem szerint úgy csinálnám hogy az összekockázott hasalja szalonnát úgy ahogy van kisütöm kis lángon,de a barátnőm azt mondta vágjam le a bőrt mert úgy nagyon kemény lesz.Akkor most hogy csináljam?
2011. szept. 10. 09:05
 1/3 anonim ***** válasza:

Az igaz,hogy kicsit a bőr meg keményszik.

Én is levágnám.

2011. szept. 10. 09:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
Én speciel szeretem a pörcöt, csak figyelni kell, ne legyen túl kemény, nyomkodni kell a szalonnát, hogy hamarabb kisüljön.
2011. szept. 10. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 doboszoli ***** válasza:

Ajjaj!

Mindenképpen bőrözd le, mert a bőr 1 nap alatt ehetetlen kemény lesz, meg a sütéskor ragad mint a csiriz.

Olyan 10 centis csíkokra felvágva, éles késsel told le a bőrről a szalonnát. (leírni egyszerűbb, mint kivitelezni, majd meglátod...)

Keresztbe, ujjnyi szélesekre vagdosd fel.

Tegyél a sütő edénybe kész zsírt, (én 40 kilót teszek egy üstbe, ehhez 2 kiló a zsír), majd annyi sót szórj á, mint ha ételt sóznál. Inkább kevesebbet, mint többet. Önts rá tejet.(40 kilóba kb. 3 decit)

Intenzív tűzön, FOLYAMATOSAN KEVERVE, olvaszd, amíg a kisült zsírban a tepertő "felúszik." Ekkor a tüzet mérsékeljük. A pirosra sült tepertőt szűrőkanállal kiszedni, lecsepegtetni, forrón, frissen fogyasztani.

Elsőre (néhányszor) nem lesz tökéletes, de gyakorolni kell, és fog menni.

2011. szept. 11. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!