A tepertőt hogy csináljátok?
Az igaz,hogy kicsit a bőr meg keményszik.
Én is levágnám.
Ajjaj!
Mindenképpen bőrözd le, mert a bőr 1 nap alatt ehetetlen kemény lesz, meg a sütéskor ragad mint a csiriz.
Olyan 10 centis csíkokra felvágva, éles késsel told le a bőrről a szalonnát. (leírni egyszerűbb, mint kivitelezni, majd meglátod...)
Keresztbe, ujjnyi szélesekre vagdosd fel.
Tegyél a sütő edénybe kész zsírt, (én 40 kilót teszek egy üstbe, ehhez 2 kiló a zsír), majd annyi sót szórj á, mint ha ételt sóznál. Inkább kevesebbet, mint többet. Önts rá tejet.(40 kilóba kb. 3 decit)
Intenzív tűzön, FOLYAMATOSAN KEVERVE, olvaszd, amíg a kisült zsírban a tepertő "felúszik." Ekkor a tüzet mérsékeljük. A pirosra sült tepertőt szűrőkanállal kiszedni, lecsepegtetni, forrón, frissen fogyasztani.
Elsőre (néhányszor) nem lesz tökéletes, de gyakorolni kell, és fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!