Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell rántást csinálni?...

Hogy kell rántást csinálni? Most csinálom elöször : )

Figyelt kérdés

Borsófőzelék lenne,nézegettem recepteket,és ott azt írják hogy forraljam a borsót és ha kész öntsem bele a rántást.

De elötte le kell önteni a vizet a borsóról? :D


2010. nov. 4. 13:38
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem, a rántást azt úgy készítik felénk, hogy olajba tesznek lisztet, megpirítják, majd felöntik lével, esetedben tejjel (ha hagyományos főzeléket készítesz), felforralod, majd folyamatos kevergetés mellett a borsóhoz öntöd, hogy ne legyen csomós.
2010. nov. 4. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Úgy készítsd ahogy az első kommentelő írta!
2010. nov. 4. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 anonim ***** válasza:
Nem kell leönteni, éppen azt fogod besűríteni a rántással :=). Külön edényben - én magasabb falú serpenyőben szoktam - olajajat vagy zsírt hevítesz és abban csomómentesre keversz finomlisztet. Az egésznek sűrű tejföl állagúnak kell lennie. Nem írtad, hogy mennyi zöldborsót készítesz, így mennyiséget nem tudok írni, legfeljebb marad egy kicsi vagy ha kevésnek bizonyul, készítesz egy újabb adagot a rántásból :=), gyorsan megy. Állandóan kevergetve 1-2 perc alatt felhabzik, kifehéredik. Így öntöd állandóan kevergetve a forrásban lévő zöldborsóhoz. Annyit önts bele, hogy krémleves állagú legyen, mert ahogy tovább főzöd, még sűrűsödik. Kb. 5-10 percig kell kis lángon főzni a már berántott főzeléket, hogy elmenjen a rántás íze. Vigyázz, mert könnyen leég! Szükség szerint adj még hozzá egy kis sót, morzsolt petrezselymet és már tálalhatod is.
2010. nov. 4. 13:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Zsiradékra - kb fél dcl, - 3-4 evőkanál lisztet teszel. Piritod, mig zsemle szinű lesz. Felengeded hideg tejjel, és a pici vizben fővő borsóba engeded. Lassan platnin bugyogtatod, mig besürüsödik. Egy nagy csomó petrezselymet vágj bele, és cukrot.
2010. nov. 4. 13:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 anonim ***** válasza:
A borsófőzeléket én habarással szoktam készíteni.... de ha rántás kell valamire, akkor kevés olajon kevés liszt enyhén megpirítva, majd leveszem a tűzről és kevergetem kicsit, hogy hűljön. Ezután teszek bele egy kevés levet a kajából amibe majd bele akarom tenni a rántást, elkeverem és úgy öntöm bele folyamatos kevergetés közben az ételbe... :)
2010. nov. 4. 22:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 bumbi02 ***** válasza:

elvileg csak a tökfözelékkészül habarással, a többi főzelék mind rántással készül..


de mint feljebb irták vmi zsiradékot felhevitesz ( vaj, olaj, zsír) majd liszttel összekevered és attól függöen hogy milyen főzelékhez készited megpiritod, vagy kicsit vagy nagyon ( világos rántás, zsemleszinü rántás, barnarántás) majd a borsó főzőlevével kicsit felhigitod és folyamatos keverés mellett hozzá öntöd a fözelékedhez...

2010. nov. 5. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen...sikerült:)
2010. nov. 5. 20:52

Kapcsolódó kérdések:





Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!