Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Grízes tésztát, h kell csináln...

Grízes tésztát, h kell csinálni? Ha fodros nagykockából csinálom az nagyon gáz?

Figyelt kérdés
Csak az van otthon, boltba meg nem akarok menni.
2010. febr. 22. 14:32
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

megfőzöd enyhén sós vízben a tésztát, közben olajon megpirítod a búzadarát, öntesz rá egy kis vized, főzöd, ha elpárolgott róla a víz, akkor a megfőtt, lecsurgatott tésztára ráteszed a grízt, utána összekevered, rakhatsz rá porcukrot meg lekvárt

amúgy szerintem nem gáz olyan tésztával sem. nyilván jobb lenne másikkal, de én is szoktam ilyen mindenféle tésztákkal enni és egészen meg meg lehet enni :D

2010. febr. 22. 14:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 A kérdező kommentje:

És mennyi gríz kell kb negyed kiló tésztára?

Köszi a segítséget, egyébként szerintem is mindegy az alakja, az íze ugyanaz:)

2010. febr. 22. 14:46
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

hát akkor vegyünk 250 g tésztát. kell hozzá kb 6 evőkanál búzadara, 6 evőkanál olaj, a lekvár és porcukor meg ízlés szerint :) jah, és a víz amit ráraksz, az meg kb 3 dl

sok sikert és jó étvágyat! ;)

2010. febr. 22. 15:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen:)
2010. febr. 22. 15:28

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!