Ronimt kérdése:
Ha a megpirított hagymára rárakom a csirkemájat, azután mikor kell ráönteni a vizet? ( életemben először csinálom)
Figyelt kérdés
2011. nov. 3. 13:02
1/5 anonim válasza:
ne tegyél rá vizet, enged az magától. ha végképp elfőné, akkor is nagyon picivel pótold. mindezt fedő alatt.
utána fűszerezheted, majoranna, bors, eestleg egy kis pirospaprika, de sót csak az asztalnál.
2/5 anonim válasza:
vizet?? miért akarsz rá vizet önteni? Resztelt májnak csinálod? Ha igen, akkor ne kell alá víz. ha megpirult a hagyma, simán rárakod a májakat, és addig pirítod, amíg a májakból böködés után már nem jön rózsaszín lé. utána gyorsan vedd le a tűzről, ne süsd tovább. majoranna jót tesz neki.
3/5 A kérdező kommentje:
hát itt olvastam egy receptet, hogy pörköltalapra-csirkemáj-rá a víz...
Akkor most hogyan tovább??
2011. nov. 3. 13:17
4/5 anonim válasza:
Ha pörkölt alapra csinálod, akkor kell alá víz. Tehát megpirult a hagyma, bele teszed a piros paprikát, elkevered, majd bele a májat. Addig forgatod benne a májat, míg minden oldala kicsit megpirul, aztán mehet rá a víz. Borsozod, majorannázod, fedő alatt főzöd, a leve nagy része így el fog menni. Ha bizonytalan vagy, vegyél ki egy darab májat, vágd ketté és ha már nem véres, akkor jó, nem szabad sokáig főzni, mert megkeményedik. A végén sózod.
5/5 doboszoli válasza:
Ebben a pillanatban lettem kész vele.
Zsíron hagymát dinszteltem, 5 perc után kapott laskára vágott zöldpaprikát, újabb 5 perc múlva némi paradicsomot.
Megsóztam. Rátettem a májat és intenzív tűzön sütöttem.
Só, bors, fokhagyma, majoránna, a legvégén őrölt paprika.
Csirkemáj volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!