A Gyros Tálhoz hogyan készítitek el a húst?
Csirkemellfilé felcsíkozva, gyros-os fűszerkeverékkel átdörzsölve, serpenyőben olajos átsütve?
Így jó?
És a salátát miből szoktátok? Nyilván ízlés kérdése, hagyma, feta, salátalevelek, joghurt, salátaöntet por, stb. De érdekel ki hogyan szokta?
Az egész sült krumplival lenne tálalva.
(Bár a pitás verzió sem rossz:P)
Szóval ki hogyan készíti?
Én házi tortilla lapot készítek és abba teszem bele a zöldségeket (paradicsom, paprika, lilahagyma, vöröskáposzta), sült krumplit, tartárt (1 kis doboz tejfölt összekeverek 1 ek. mustárral, 4 ek. majonézzel, sózom, borsozom, rozmaringot teszek bele, összekeverem), és a gyros húst. Felcsíkozom én is, majd gyros fűszerkeveréket elvegyítek 2 cikk tört fokhagymával, némi olajjal és összekeverem a húscsíkokkal, 1 estére hagyom hűtőben hagy pácolódjon, majd másnap ebben a pácban sütöm forró serpenyőben, majd ha levet ereszt teszek még hozzá vizet, lefedem, nem szoktam pirosra sütni, mert nagyon összesül a hús és rágós lesz, így kissé főtt-sült lesz.
Én nem szoktam saláta öntet porral készíteni. A saláta öntet porral inkább a lángost szoktam feldobni. Pl egy sima tejfölt összekeverek bármilyen (ezersziget, tzatziki, kapros, fokhagymás) öntetporral és ezzel kenem meg a lángost.
Bárányból szeretem de az ára miatt nagyon ritkán jutok hozzá.
Csirkecomból szoktam készíteni szaftossabb mint a csirkemell.Bepácolom a húst majd serpenyőben megpiritom. A saláta nálunk káposzta ,uborka, paradicsom , hagyma. Mártás fokhagymás tatzki de csipős szósz kerül bele. Ha nem pitában készitem .Akkor a gyros tálra én is teszek hasáb burgonyát. de rakok rá négybe vágott pitát is. Pitát egyébként bármelyik gyrosnál lehet kapni 40-60/db adják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!