Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A Gyros Tálhoz hogyan készítit...

A Gyros Tálhoz hogyan készítitek el a húst?

Figyelt kérdés

Csirkemellfilé felcsíkozva, gyros-os fűszerkeverékkel átdörzsölve, serpenyőben olajos átsütve?

Így jó?

És a salátát miből szoktátok? Nyilván ízlés kérdése, hagyma, feta, salátalevelek, joghurt, salátaöntet por, stb. De érdekel ki hogyan szokta?


Az egész sült krumplival lenne tálalva.

(Bár a pitás verzió sem rossz:P)


Szóval ki hogyan készíti?


2014. okt. 13. 14:17
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
olajon*
2014. okt. 13. 14:17
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Én házi tortilla lapot készítek és abba teszem bele a zöldségeket (paradicsom, paprika, lilahagyma, vöröskáposzta), sült krumplit, tartárt (1 kis doboz tejfölt összekeverek 1 ek. mustárral, 4 ek. majonézzel, sózom, borsozom, rozmaringot teszek bele, összekeverem), és a gyros húst. Felcsíkozom én is, majd gyros fűszerkeveréket elvegyítek 2 cikk tört fokhagymával, némi olajjal és összekeverem a húscsíkokkal, 1 estére hagyom hűtőben hagy pácolódjon, majd másnap ebben a pácban sütöm forró serpenyőben, majd ha levet ereszt teszek még hozzá vizet, lefedem, nem szoktam pirosra sütni, mert nagyon összesül a hús és rágós lesz, így kissé főtt-sült lesz.

Én nem szoktam saláta öntet porral készíteni. A saláta öntet porral inkább a lángost szoktam feldobni. Pl egy sima tejfölt összekeverek bármilyen (ezersziget, tzatziki, kapros, fokhagymás) öntetporral és ezzel kenem meg a lángost.

2014. okt. 13. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
A fűszert összekeverem olajjal, abba aprítom a csirkemellet, ha van ideje állni akkor pácolódik, ha nem, akkor csak beborítom a serpenyőbe. Sütőben nekem túl száraz lett. Fetát én sose teszek a saliba, főleg kígyóuborka, paradicsom, kukorica, valami vegyes zacsis saláta, bár ez utóbbit a család nem nagyon szereti. Hagyma opcionálisan, fetát soha. Öntetnek vagy tzatziki (reszelt, lecsöpögtetett sózott uborka, joghurt, tejföl, kis édesítő) vagy kapros öntet (joghurt, tejföl, kapor). krumplit nem eszünk hozzá, sem kenyeret.
2014. okt. 13. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Tzatzikiből kihagytam a fokhagymát. 3-as voltam.
2014. okt. 13. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Ha csirkemell, akkor olvasztott vaj. Tudom, nem éppen autentikus, de ettől sokkal puhább és ízesebb lesz a husi, nem szárad ki annyira. Befűszerezem a husit, és vajas-olajos keveréken sütöm át. Ha sertésből csinálom, akkor olajos pácot készítek, ezt már csak a forró serpenyőbe szoktam dobni, és átsütöm.
2014. okt. 13. 15:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:

Bárányból szeretem de az ára miatt nagyon ritkán jutok hozzá.

Csirkecomból szoktam készíteni szaftossabb mint a csirkemell.Bepácolom a húst majd serpenyőben megpiritom. A saláta nálunk káposzta ,uborka, paradicsom , hagyma. Mártás fokhagymás tatzki de csipős szósz kerül bele. Ha nem pitában készitem .Akkor a gyros tálra én is teszek hasáb burgonyát. de rakok rá négybe vágott pitát is. Pitát egyébként bármelyik gyrosnál lehet kapni 40-60/db adják.

2014. okt. 13. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 A kérdező kommentje:
Köszi! :)
2014. okt. 13. 16:11
 8/12 anonim ***** válasza:
Mi elég sokáig szoktuk pácolni, majd a serpenyőbe beleöntöm a húst páccal együtt, vízzel felöntöm és mire elforr a víz, jó is a hús. Persze néha utána kell önteni.
2014. okt. 13. 18:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
Csirkemellet nagyon forró (fontos, hogy étolajban, mert az nem ég meg) olajban kisütöm, kb 2-3 perc. Nagyon puha lesz és nem szárad ki. A csirkét nagyon könnyü túl főzni/sütni. Szárnyas állatok mellét mindig így kell csinálni. Nem kell főzni (mint az előttem szóló) az csak elrontja. Ha túl fő kemény és rágós lesz.
2014. okt. 13. 19:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Ja, azt kifelejtettem, hogy az előbbi nem csirkehúsra vonatkozott.
2014. okt. 13. 20:16
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!