A Gyros Tálhoz hogyan készítitek el a húst?
Csirkemellfilé felcsíkozva, gyros-os fűszerkeverékkel átdörzsölve, serpenyőben olajos átsütve?
Így jó?
És a salátát miből szoktátok? Nyilván ízlés kérdése, hagyma, feta, salátalevelek, joghurt, salátaöntet por, stb. De érdekel ki hogyan szokta?
Az egész sült krumplival lenne tálalva.
(Bár a pitás verzió sem rossz:P)
Szóval ki hogyan készíti?
én viszonylag gyakran csinálok, nagyon szeretem.
csirkemell felvágva, knorr gyros füszerkeveréket használok, beleforgatom, 3-4 evőkanál olaj, és egy kicsit hűtőbe teszem. (ez mind rá is van irva). majd egy serpenyőben kisütöm, abba már nem teszek olajat, ez bőven elég neki. nem kell ellepni mint a krumplit pl. bőven elég az az pár kanál olaj amit az elején hozzátettél.
sütök krumplit, és csinálok öntetet is. egy natúr joghurt, bele fokhagyma, és lereszelt uborka (sózott, vizet kinyomtam belőle előtt). érdemes ezzel kezdeni hogy legyen ideje a hűtőben összeállni.1-2 óra kell neki. vannak mindenféle porok, de én azokat nem szeretem, nagyon fűszeres nekem, mindig fájt utána a fejem.
mivel egyedül vagyok, sparban szoktam venni zacskós saláta keveréket, pontosabban káposzta keveréket, nem tudom a nevét, de 199 ft. teszek hozzá még paradicsomot és hagymát.
nem vagyok nagy főzőzseni, de ezt nem lehet elrontani, azt teszel bele amit szeretsz.
asszem holnap csinálok gyrost :P
Csirkemell gyros fűszerrel és olajjal pácolva. Így kerül be a serpernyőbe utána, több olaj már nem kell rá. Joghurt/tejfölből szósz, fokhagymás vagy tzatziki (uborka lereszel, nem besóz, úgy is ki lehet nyomkodni, csak nem lesz szottyadt utána, fokhagyma, olívaolaj, só, fehérbors esetleg). Salátához: uborka, paprika, paradicsom, lilahagyma, esetleg jégsaláta.
Sült krumplit nem csinálok, pitát viszont igen, ezt: [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!