Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti hogyan készítitek a diókrémet?

Ti hogyan készítitek a diókrémet?

Figyelt kérdés
Valami olcsó és finom, robotgépeket nem igénylő recept érdekel elsősorban, viszont minden más diókrém receptet is szívesen elolvasok, várok :)

2014. okt. 9. 21:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Azt nem tudom pontossan, csak annyit tudok, hogy anyukám, a diót meg a cukrot tejben fözte. A levest adig szokta fözni amig be nem sürüsödik és nem kezd a cukor karamelizálodni, ami ugyan úgy fontos a krém ízéhez.

Miböl mennyit és meddig kel fözni? nem tudom

2014. okt. 9. 21:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem van egy nagyon finom sütim, a diós-habos kocka, annak a krémjét leírom.

Ha nincs robotgép, fakanállal is ki lehet keverni, a nagyanyám is azzal keverte.(mi meg lestük, mikor nyalhatjuk le )

Hozzávalók: 20 deka vaj vagy ráma, 20 deka porcukor, 2,5 deci tej, 3 evőkanál liszt, 10 deka darált dió, 1 vaniliás cukor, fél deci rum, vagy 1 rumaroma.

A tejet a liszttel simára keverjük és sűrűre főzzük. hagyjuk kihűlni.

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a kihűlt tejes masszát, valamint a darált diót és rumot.ha nincs géped, az összekeverést érdemes habverővel végezni, így biztosan nem lesz benne csomós a tejes massza.

Nagyon finom, könnyű, édes, ízletes diókrémet kapunk, a rumtól egy kicsit a gesztenyére hasonlít.

Én egy kb 40 x 25 tepsiben szoktam sütni a tésztáját, és arra kenve bőven elég.

Ha érdekel a süti többi része is, szívesen megírom, akár priviben is.

2014. okt. 10. 06:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm, ez a recept nagyon jól hangzik :)

Nyugodtan írd ide a sütit is, legyen közkincs :)

2014. okt. 10. 09:20
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem is tetszik jónak mutatkozik. De azért egy dolgot nem lehet állitani rolla, hogy könnyü. Majdnem 50%-a vaj. Habár engem nem zavar. Inkáb engedélyeddel én is elkészítem.
2014. okt. 10. 10:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

Most értem haza, de ígérem, hogy délután leírom az egész receptet.nem nehéz ez a krém, mert, ha a többi összetevőkhöz arányítod a 20 deka vajat/rámát, akkor közelébe sincs az 50 %-nak. de ki kell próbálni és utána véleményezni.

Szerintem inkább a cukor sok benne, majd meglátjátok, úgyhogy ott lehetne spórolni valamennyi kalóriát :)

majd jövök vissza, de ebédet kell készítenem :)

2014. okt. 10. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Írom a diós-habos süti egyéb hozzávalóinak is a receptjét.

Tésztához: 5 tojás sárgája, 15 dkg porcukor, 10 evőkanál forróvíz, fél deci olaj, 20 dkg liszt, fél csomag sütőpor.

A tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a forróvizet, olajat és a sütőporos lisztet.

Sütőpapíros tepsiben kb 180 fokon tűpróbáig sütjük.

Ha kihűlt erre jön a reggel megírt diókrém, egyenletes vastagságúra elsimítva.

Teteje : az 5 tojásfehérjét gőz fölött 25 deka porcukorral nagyon kemény habbá verjük, majd a diós krémen egyenletesen elsimítjuk ezt is.

Vízbe mártogatott villával szépen megcsíkozzuk a hab tetejét, átlósan keresztben, vagy hullámvonalban.

dekoráció: 2 ek. porcukrot 2 ek. keserű kakaóporral,2 ek lobogóforróvízzel elkeverünk és 1-2 percig összemelegítjük, míg folyós nem lesz. hozzákeverünk 2 dkg vajat/margarint, és, ha elovadt egy kanállal össze-vissza megcsorgatjuk, cirmozzuk a hab tetejét.

persze lehet más csokimázzal/tortabevonóval is, akár az egész tetejét is be lehet vonni csokival, persze akkor a hab teteje is sima legyen, de szerintem cirmosan sokkal szebb.

Forróvízbe mártott késsel kockákra vagy szeletekre vágjuk.

Mint korábban írtam elég sok a cukor benne, azon lehet valamennyit spórolni, mert az egész süti nagyon édes, de azért nem geil.

Így leírva sokkal hosszabbnak tűnik, mint elkészíteni, és érdemes, főleg alkalmakra, mert egy tortával felér, annyira szép és finom.

Persze igazán édesszájúaknak való, belőlük pedig nálunk nincs hiány :))

üdv.

2014. okt. 10. 17:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!