Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell karamell-t készíteni...

Hogy kell karamell-t készíteni (valójába olyan volt, mint egy cappuccino)?

Figyelt kérdés
Ez ilyen házi dolog, kisgyerekek szokták inni, tej alapú és ennyit tudok róla ja meg, hogy rohadt finom.

2014. szept. 22. 22:08
 1/5 anonim válasza:
100%
Cukort meg piritod es ra a tejet :)
2014. szept. 22. 22:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Cukrot pirítasz.

Mikor világosbarna, óvatosan ráöntöd a tejet - fröcskölni fog meg sziszegni.

Tovább forralod, míg a karamell darabkák (nekem egy ro.adt nagy tömb) teljesen fel nem oldódnak.

2014. szept. 22. 23:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
Nem világosbarnára kell pirítani hanem egész sötétre különben semmi íze nem lesz. Kell hozzá egy kis rutin. Ne hajolj a forró cukor fölé, mert a gőze is nagyon meleg. Esetleg kellhet hozzá még egy kis cukor ha már kész van, illetve pici sóval is kipróbálhatod.
2014. szept. 23. 20:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat sikerült !
2014. szept. 24. 14:09
 5/5 mi a fene ***** válasza:
amikor ráöntöd a tejet, vedd le tűzről, mert kifuthat.Egyébként jó a recept.
2014. szept. 28. 16:37
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!