Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mézeskalács házikót szeretnék...

Mézeskalács házikót szeretnék szállítani,160km-en. A karamell megfogja ragasztani annyira az elemeket, hogy ne hulljon szét?

Figyelt kérdés

2013. dec. 17. 21:22
 1/7 anonim ***** válasza:
Mi cukormázzal ragasztottuk,400 km-re vittük,simán kibírta.
2013. dec. 17. 21:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Karamellel nagyon erősen össze tudod ragasztani. Talán cukormázzal is, de szerintem a karamell a legtutibb.
2013. dec. 17. 21:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor szerintem azt fogom kipróbálni, karamellel még nem dolgoztam, ezért tartok is tőle. Mézeskalácsházat sem készítettem még sosem, remélem sikerülni fog.
2013. dec. 17. 21:43
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépem, meglátom mire jutok. Lényeg h mindkettő szóba jöhet.
2013. dec. 17. 21:45
 5/7 anonim ***** válasza:

1 fogpiszkálóval összeállítod

2 tojáshabbal is összefoghatod


az út végén, ha nagyon kell, kihúzod a fogpiszkálót,

vagy felhívod rá a figyelmet, hogy ne harapjanak bele


nekem nagyon macerásnak tűnik a karamell, biztos összeégetném magamat, meg öszekenném a tésztát.

2013. dec. 17. 22:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem kell tartani a karamelltől, nagyon egyszerű haszálni. Én így csinálom:

(1) Teflonserpenyőben karamellizálok cukrot.

(2) Ha kész, el is lehet zárni a gázt, egy darabig folyós marad.

(3) Az összeragasztandó lapok közül legalább az egyiknek (de lehet mindkettőt is) a megfelelő élét bemártom a karamellbe (akkora serpenyő kell, hogy beleférjen).

(4) Összeérintem a megfelelő oldalakat. Pillanatok alatt megszilárdul, nagyon erősen tart.

(5) A többi oldalt hasonló módszerrel hozzáragasztom.

A házikót sütőpapírra szoktam állítani, azt le lehet húzni róla. A házat ezután a szokásos módon, tojáshabbal díszítem.


A maradék karamell felhasználása:

(6) A maradék karamellbe kevés szódabikarbónát keverek, így karamellás cukor lesz belőle.

(7) A serpenyőbe ragadt maradék karamellás cukrra kevés tejet öntök, másnapra feloldódik és karamellás tej lesz belőle.

2013. dec. 18. 13:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a leírást, nagyon jól jött ! Holnap meg is csinálom. :)
2013. dec. 19. 10:42

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!