Mézeskalács házikót szeretnék szállítani,160km-en. A karamell megfogja ragasztani annyira az elemeket, hogy ne hulljon szét?
1 fogpiszkálóval összeállítod
2 tojáshabbal is összefoghatod
az út végén, ha nagyon kell, kihúzod a fogpiszkálót,
vagy felhívod rá a figyelmet, hogy ne harapjanak bele
nekem nagyon macerásnak tűnik a karamell, biztos összeégetném magamat, meg öszekenném a tésztát.
Nem kell tartani a karamelltől, nagyon egyszerű haszálni. Én így csinálom:
(1) Teflonserpenyőben karamellizálok cukrot.
(2) Ha kész, el is lehet zárni a gázt, egy darabig folyós marad.
(3) Az összeragasztandó lapok közül legalább az egyiknek (de lehet mindkettőt is) a megfelelő élét bemártom a karamellbe (akkora serpenyő kell, hogy beleférjen).
(4) Összeérintem a megfelelő oldalakat. Pillanatok alatt megszilárdul, nagyon erősen tart.
(5) A többi oldalt hasonló módszerrel hozzáragasztom.
A házikót sütőpapírra szoktam állítani, azt le lehet húzni róla. A házat ezután a szokásos módon, tojáshabbal díszítem.
A maradék karamell felhasználása:
(6) A maradék karamellbe kevés szódabikarbónát keverek, így karamellás cukor lesz belőle.
(7) A serpenyőbe ragadt maradék karamellás cukrra kevés tejet öntök, másnapra feloldódik és karamellás tej lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!