Mennyi vitamin, tápanyag marad egy fagyasztott zöldségmixben sütés után?
Figyelt kérdés
2014. szept. 22. 15:48
1/2 anonim válasza:
Ezt itt kiszámolni nem lehet, de azért marad annyi benne, hogy érdemes fogyasztani. Nembeszélve a fontos nyomelemekről, amik teljesen benne vannak, és a rost is, ami szintén nagyon fontos az étkezésben.ha ezen agyalnánk évezredek óta, akkor feleslegesen tárolnánk bármit fagyasztóban.
Már az ősember is rájött, hogy a jegelés tartósít...
Igaz nem zöldségmixet fagyasztott, hanem a húst mentette így . De a fagyasztásnak évezredes kultúrája van, a jég kitermelése, vermekben tárolása, majd későbbi korokban hűtőszekrényekbe téve hasznosították.
A mai korszerű hűtőházak pedig szinte a termelés helyéről frissen, pár óra alatt elvégzik a dolgukat, hogy minden a legkisebb vitaminveszteséggel, minél gyorsabban kerüljön gyorsfagyasztásra.
2/2 anonim válasza:
Ja és a sütése, kevés vajon vagy minőségi olajon való párolás a legcélszerűbb.A zsiradék fontos, mert egyes vitaminok csak zsírban oldódnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!