Kaptam 2.50kg fagyasztott pulykamellet. Ha1.5. kilóból lesz rántotthús a többiből mit lehetne főzni?
Csinálhatsz belőle pörköltet.
Vagy én egyszer csináltam olyat, hogy a pulykamellet megtisztítottam, befűszereztem (sült csirke fűszersó pl), egy tepsi aljába tettem olívaolajat, utána hagymakarikákat, rá a fűszerezett pulykamellet, megint hagymát, és a tetejére reszeltem sajtot, be a sütőbe, és kész. Nagyon finom lett, köretnek meg bármi jó, rizs, párolt zöldség, sült krumpli, krumplipüré.
csíkokra vágva sokféle tokányt készíthetsz belőle. Borsos, zöldborsós,gombás, zöldbabos, mustáros, hentestokány...és ki tudja még hányfélét.
Ezeket lehet rizzsel, tésztával, tarhonyával tálalni.
Pulykabrassóit is készíthetsz belőle, hamar puhul.
Annyi ötletem lenne, hogy mit csináljak azzal a leeső 1 kg résszel :)
Csinálj egy tejfölös habarással egy bármilyen zöldséges pulykamellet párolt rizzsel.
Vagy pörköltet, paprikás "pulykát" tésztával, rizses húst, tarhonyás húst, töltött káposztát, gyrost, lecsós pulykamellet tarhonyával, tárkonyos pulykaragulevest, palóclevest, szecsuánit párolt rizzsel, sajtos-tejfölös-kukoricás pulykamellet nokedlivel, ledarálva csinálhatsz bolognait, őszibarackos pulykamellet tört burival, hagymás-mustáros pulykamellet hosszú metélttel, bakonyi pulykamellet csőtésztával, tejszínes-ananászos pulykamellragut párolt rizzsel, tejszínes-gombás pulykamellragut farfalle tésztával, vagy csak egyszerűen megsütöd (joghurtos pácban bepácolod) és pizzafeltétként isteni :)
Én ezeket szoktam csirkemellből csinálni, vagy pulykamellből, de még millió receptem van, amit még ki sem próbáltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!