Fagyasztott zöldségekből hogyan tudnék zöldséglevest csinálni, úgy hogy nincs itthon ételízesítőm?





Hát finom zöldségleves abból sehogyan sem lesz, ha semmi másod nincs otthon.
Ételízesítő eleve az ördög műve mondjuk.





Szerintem eleve nem kell bele ételízesítő.
Só, bors, és ha van, akkor petrezselyemzöld.
A sokféle zöldségtől úgy is lesz jó íze, nem kell hozzá ételízesítő.





Én egyáltalán nem használok ételízesítőt semmihez, évekkel ezelőtt száműztem a konyhámból.
Zöldségleveshez ezeket szoktam használni: só, bors, hagyma, petrezselyemzöld, zellerlevél, rozmaring.
Itt találsz jó ötleteket a fűszerezést illetően, ételtípusonként:





Az ételízesítö az, amire soha sincs szükség.
A fagyasztott zöldségeket (fagyosan!!!), egy összvágott hagymábal együtt kevés forró zsiradékban átprítod, kevés (amennyi éppen ellepi) forró vízzel felengeded, sóval, borssal (meg esetleg 1 teáskanál cukorral) megfözöd. Ha puha, akkor tehetsz bele valamilyen tésztát, ha szereted, illetve tejfölt.





Ahogyan a 4-es írja!
Hiszen ha megnézed az ételízesítő összetételét, semmi másból nem áll, mint szárított zöldségfélék, + só + tartósítószerek + különböző felesleges ízfokozók !!!!
Teljesen felesleges, ha már egyszer van valódi, eredeti vegyes zöldséged, akár friss, akár fagyasztott!!!
Én sem használok ilyen tartósító-szeres cuccukat, sokkal jobb és egészségesebb a valódi zöldségféléket használni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!