Fagyasztott fasírtjaim összetapadtak, mi a teendő?
Pár hete csináltam fasírtot, de nagyon sok lett, így a zsemlemorzsába forgatott, nyers massza felét lefagyasztottam. Igen ám, csak amilyen hülye vagyok, nem választottam el őket egymástól, hanem simán egymásra tettem a fasírt korongokat, most kivettem a fagyóból és teljesen egymásra vannak fagyva.
Kiraktam, hogy kiengedjenek, lehet, hogy normálisan elválnak majd egymástól?
lehet hogy elvállnak :)
én úgy szoktam fasírtot, rántani való husit lefagyasztani hogy bepanírozom vagy így a fasirtot ahogy csináltad, tálcáraráteszem szép sorban úgy megfagyasztom és ha megfagytak leszedem a tálcáról és zacskóba teszem ez nagyon bevállt :)
ha nem válik el egymástól próbáld valahogy rudba formálni és úgy sütőben megsütni :)
Már biztosan megtapasztaltad, hogy kis idő múlva szét lehet választani. Egy tompa késsel is lehet segíteni, úgy, hogy közéjük nyomod óvatosan.
De amúgy minden panírozott étel fagyasztására a tálcán történő fagyasztás a legjobb megoldás, ha teljesen megfagytak már egymásra lehet őket pakolni.
Köszi a tippeket! :)
Egyébként nem vártam meg, hogy felolvadjanak.
Mivel korong alakúak voltak és 2 toronyban álltak, ezért ujjnyi szeleteket vágtam és akkor ugyebár lett egy-egy több kis rúdból álló szelet, a kis rudakat pedig szét tudtam már szedni. Még kiolvadás előtt elkezdtem sütni, formára olyanok voltak, mint a halrudacska kb, és gyorsan megsültek. Nagy sikere volt az alaknak :D Úgyhogy lehet, hogy máskor direkt így fagyasztom le :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!